Greunsjotters Vossem ontfutselen Standaard Meerbeek de zege in extra tijd

Standaard Meerbeek (l) en de Greunsjotters Vossem deelden de punten in ruig weer

In het eerste half uur waren de thuisspelende Greunsjotters de beteren, Meerbeek kwam er soms ook wel goed uit. Gaandeweg nam Meerbeek de offensieve fakkel over. Iets na het uur kwamen de blauwen op voorsprong, na veel vijven en zessen en diep in extra tijd pakte Bracké nog een punt voor Vossem. Op basis van het wedstrijdbeeld verdiend te noemen.

Vossem begon alert, Meerbeek prikte bijwijlen scherp terug.

Dehertog liep rechts door en gaf voor op Van Sprolant maar die voorzet kwam niet aan. Vijf minuten later kwam bezoeker De Backker bijna alleen voor de doelman. In de tiende minuut tikte doelman Schoolmeesters een vurige vrije trap van Vossemnaar Chaabi rakelings over. Iets voor het kwartier kwam de bal in Meerbeeks strafschopgebied terecht, de bal raakte twee keer een Meerbeeks hand, maar de ref zag er geen heil in om een strafschop toe te kennen. Een ziedende Meurrens kreeg geel voor protest. Iets na minuut twintig vuurde Meerbeekse kapitein Van Och de bal naar doelman Hemeleers die knap redde. De rebound kwam terecht bij Bassa, ook nu stond Hemeleers paraat. Deze actie kreeg een luid applaus van de uitfans, of was dit voor de Meerbeekvoorzitter die middels een lang uitgesponnen douchebeurt te laat was gekomen? We laten de waarheid in het midden… De Vossemse thuisaanhang liet het niet aan hun hart komen en supporterde vurig voor hun team, de trommel draaide overuren. “De sfeer is koet”, zou wijlen bondscoach Robert Waseige zich laten ontvallen.

Het bleef voor het merendeel regenen in Vossem

Ondertussen was het al het merendeel van de wedstrijd aan het regenen, de spelers lieten het niet aan hun hart komen.

Na voorzet van Bracké kon Meurrens van geharrewar voor doel niet profiteren. Op slag van rust kopte dezelfde rijzige spits net naast. Na rust opnieuw Meurrens die naast besluit, Van Sprolant zag zijn afstandsschot naast vliegen. Na een splijtende actie van De Backker op links bediende hij voor doel Pepermans die zijn schot zag wegcaprioleren in de verste hoek, 0-1! Van Och bereikte met een dieptepass De Backker maar die vond goalie Hemeleers onderweg naar doel. Met nog een kwartier te gaan trapte Bracké voorlangs. Met nog tien minuten te gaan kreeg Meurrens zijn tweede geel na vermeend hands volgens de ref. Bij Meerbeek viel powerhouse Van Tilt in. Een afstandsschot die hij op “den tip” nam belandde ei zo na in doel in de linkerhoek, doelwachter Hemeleers werkte ijlings weg. In de ultieme slotfase een misverstand en slecht wegwerken in de Meerbeekverdediging, Bracké was er als de kippen bij om gelijk te maken, 1-1! De supporters en de spelers vierden het doelpunt enorm intens, het bleef 1-1…

Doelpunten: 62′ Pepermans (0-1), 95′ Bracké (1-1)