Q8 tempo oil banner

 

Greunsjotters Vossem B en Daring Club Wezembeek-Oppem delen de punten

Greunsjotters Vossem B en Daring Club Wezembeek-Oppem delen de punten
De Greunsjotters B (l) en Wezembeek-Oppem deelden de punten

De Greunsjotters B begonnen dit duel in vierde provinciale d stevig en kwamen na iets meer dan een kwartier al op een 2-0-voorsprong. De eerste helft was overduidelijk voor hen. In het tweede spelgedeelte schoot Daring Club wakker, ze leken een eindoffensief naar de zege in te zetten, maar ze bleven hangen op een 2-2. Het kon op zich nog alle kanten uit, maar het draaide finaal uit op een billijke puntendeling op een frisse winteravond.

Op voorhand verklaarde Greunsjotterscoach De Witte dat hij een moeilijke match verwachtte en dat hij met een puntje content zou zijn.

Vossem begon er stevig aan in de Raymond Philips Arena. Na een collectieve actie bediende thuisspeler Dewaele Debel, die niet faalde in de afwerking, 1-0. Amper enkele minuten later leek Mariens een voorzet voor doel te deponeren, maar hij mikte opeens tussen de palen en deed dat voortreffelijk. De Greunsjotters op rozen met de 2-0! Vossem bleef hoog drukken en ze lieten zo de bezoekers niet in hun spel komen. Op het half uur speelde Vossemnaar Vander Haegen een enig mooie kans bij elkaar. Vanaf de rechterflank op een kleine vijfentwintig meter van Daringdoel lanceerde hij een raket, die op de dwarsligger terecht kwam. Kort nadien raasde thuisspeler Straetmans naar doel na een belabberde Wezembeekse corner. Hij speelde de bal door naar Debel die mooi raak trof, maar de ref keurde deze treffer af, buitenspel. We gingen rusten bij 2-0 aan de Sint-Pauluslaan.

In de tweede helft nam Daring Club het offensief in handen.

De 2-1 kwam er door een diepe bal op Mathieu, die links kon doorgaan. Hij zette koers naar doel en zag Vossemdoelman al een stapje naar rechts zetten. Hij trapte de bal die naar links krulde raak, 2-1! Wezembeek-Oppem drukte en toonde meer grinta. Een kleine tien minuten later kreeg Mathieu de bal aan de tweede paal na een snelle actie over de rechterflank van Wilmet. Hij mikte hem naar de verste hoek, maar de bal miste doel. In de daaropvolgende actie bezeerde Greunsjotterskapitein Mariens zich aan het rechterbeen, hij mankte het veld af en werd vervangen. Bezoeker Wilmet kreeg na een vrije trap de bal voor de voeten en vuurde af. Doelman Mariens tikte tegen de lat, deze botste nog op de dwarsligger vooraleer in corner te belanden. Deze kwam aan de tweede paal terecht waar Burattini net naast schoof. Enkele minuten later ontsnapte Greunsjotter Bas en werd hij door bezoekende doelwachter Jolly gestuit. Met nog ongeveer een kwartier te gaan, forceert Wilmet bij Vossem balverlies. Hij stormde af op doel en schoof in de verste hoek binnen, 2-2!

Vossem reageerde via een vrije trap Straetmans. Jolly haalde zijn uithaal uit de benedenrechterhoek. Hij zag even later Debel op goal afstormen, hij besloot in de handen van de thuisdoelman. Het bleef 2-2!

Coach De Witte had uiteraard een gevatte reactie in petto.

“De eerste helft was voor ons. In de tweede helft kan je hen als de betere bekijken. Je kan content zijn met een puntje, maar dat betekent nog niet dat we hiermee tevreden zijn. Ik had toch het gevoel dat hier meer inzat voor ons.”

Doelpunten: 10′ Debel (1-0), 16′ Mariens (2-0), 54′ Mathieu (2-1), 75′ Wilmet (2-2)

Geef een reactie