Greunsjotters Vossem pakken driepunter in het hol van de Eizerse Leeuw

De Greunsjotters Vossem (l) gingen met de punten aan de haal bij VKE Eizer

De Greunsjotters Vossem kwamen in de derby op VKE Eizer eerst 0-2 op voorsprong, naar het uur toe werd het nog 2-2. Eizer had in de neerdwarrelende sneeuw nog enkele kansen op de 3-2, maar het mocht niet zijn. Waar iedereen naar het einde toe tevreden leek te zijn met een 2-2, werd in het in de slotminuten nog 2-4 voor de bezoekers. Voorts werd een “familievete” beslecht, toch voor enkele maanden.

Vlnr Vossemkapitein Chaabi, ref Das en Eizeraanvoerder Maigret

Na een minuut of vijf ging thuisspeler Vossen onderuit in de Vossemse zestien, de ref zag er duidelijk geen strafschop in. Enkele minuten later mikte thuisspeler Niel Soetaert over. Daarna ging het spel flink op en neer op het ietwat hellende veld langs de Overijsesteenweg. In de beginfase bleef Eizer instaan voor de kansen, zo kopte Vangoidtsenhoven op doel en haalde goalie Bouckaert de bal weg onder de lat. Daarna nam Vossem het even over qua kansen. In minuut 24 volgde een vrije trap vanaf rechts, thuisdoelman Schijns redde en Wout Soetaert miste net de rebound. Net voor het half uur kreeg kreeg Dewaele de bal links op 25 meter van doel en scoorde hij met een fraai afstandsschot. “Er zat wat druk op door die derby, maar het liep goed af. Dat schot kwam er niet toevallig, dat was de bedoeling. Dat ie er dan zo mooi invalt, dat is kicken”, wist Dewaele. Op minuut 36 werd Niel Soetaert gewisseld, hij liep vermoedelijk een scheurtje op in de rechterhamstrings. De strijdvaardige Wautraets kwam hem vervangen. Op slag van rust breekt Vangoidtsenhoven uit, doelman Bouckaert duikt tijdig naar de bal, 0-1 bij rusten gaan.

De fans in de relatieve sneeuw

Net na rust drukte groen-zwart even door. Een pass vanaf de rechterflank nam Laeremans op de volley mee, proper afgewerkt in de rechterhoek en 0-2. Slechts twee minuten later tackelde Vossemnaar Bracké thuisspeler Vossen. De ref zag er een strafschop in, Oulanti plaatste zich achter de bal. Bouckaert lag in de goede rechterhoek, maar de elfmeter was perfect gegeven, 1-2! Op minuut 57 belandde een vrije trap van Hendrickx feilloos in de linkerhoek, 2-2!

Lorre Hendrickx met de 2-2 voor Eizer, trainer Artois viert op de achtergrond

Vossem reageerde via een vrije trap van Vanderhoeven die door Schijns uit de rechterkruising werd gehaald. Laeremans ging kort daarna alleen door op Schijns, opnieuw redde deze laatste. Daarna was het aan Chaabi om de doelman te fuseren, zijn schot werd uit de linkerkruising gehaald. De groenhemden drukten door. Ook een bal van Wout Soetaert werd uit de kleine hoek gehaald door Schijns.

Daarna nam Eizer aanvallend de fakkel over. Hendrickx stoof door op doel, doelwachter Bouckaert werkte weg uit de linkerhoek. Op minuut 80 kwam een vrije trap van Oulanti vanaf rechts aan de eerste paal uit. Doelman Bouckaert pakte ijlings in twee keer, Vossen was net te laat, de 3-2 gemist. In minuut 88 ging Greunsjotter Colle links in de Eizerse zestien naar. Chaabi zette om in de rechterkruising, 2-3!

Chaabi met de 2-3 op strafschop

Vander Haegen werd in extra tijd diep gestuurd, omspeelde de keeper en de 2-4 was daar.

De Vossemse vleeshoop ter viering na de 2-4, doelpuntenmaker Vander Haegen ligt helemaal onderaan

Doelpunten: 29’ Dewaele (0-1), 51’ Laeremans (0-2), 53’ Oulanti (1-2 strafschop), 57’ Hendrickx (2-2), 88’ Chaabi (2-3 strafschop), 91’ Vander Haegen (2-4).