logo Casalina

Gretig Daring Club Wezembeek-Oppem afgetroefd op snelheid door Olympia Wijgmaal B

Gretig Daring Club Wezembeek-Oppem afgetroefd op snelheid door Olympia Wijgmaal B
Daring Club Wezembeek-Oppem (l) blijft in derde, Olympia Wijgmaal B steeg naar tweede

De debutantes in het competitieve voetbal Daring Club Wezembeek-Oppem gingen op zoek naar zijn eerste seizoenszege tegen het jonge maar snelle Olympia Wijgmaal B. In de heenronde in deze reeks van derde provinciale b werd het een nipte 3-2 voor de Leuvensen, dat beloofde voor deze terugronde.

Daring startte meer dan enthousiast en zette hoog druk, na ongeveer 10 minuten zette thuisspeelster De La Chevalerie zich door, maar haalde het doel niet. Aan de overzijde werd Maes in de diepte gezocht, achteraf bekeken een juiste keuze. In de openingsfase waren de duels en ook de tweede bal voor de Wezembeeksen. Achteraan hadden Caira, Impens en Wojciuk aanvankelijk de zaken op orde, voor hen poogde Topojani met haar controle het spel van flank te verleggen. Bij de Wijgmaalsen stonden achteraan Goossens en kapitein Duchesne echter pal. In minuut 12 redde thuisgoalie Vandermaelen ijlings een vrije trap van Verbeeck uit de rechterkruising. Kort nadien kwam een corner aan de eerste paal. Maes, luid aangemoedigd door haar oma, had de kans, maar Vandermaelen redde.

Duel tussen Le Flohic (l) en Goossens
Duel tussen Le Flohic (l) en Goossens

Op het kwartier trok Ngameni op de tegenaanval via links, ze poogde Le Flohic voor doel te bereiken, maar dat lukte net niet. Die laatste verdiende qua werk- en loopkracht een 11 op 10. Dat was echter voldoende voor een treffer. Aan de overzijde werd Lauwers vrijgespeeld, haar overhoekse schot trof de linkerpaal. De bal rolde net voor de lijn en werd opgeruimd door Wojciuk. Ghoos stuurde voor Olympia B af en toe goede diepe ballen. Na een aanvallende raid over rechts, plaatste Maes de bal aan de eerste paal in doel, 0-1! Veel commotie bij Daring die de doelpuntenmaakster met de bal over de lijn zagen gaan. Na afloop gaf de ref ootmoedig toe, dat hij ernaast zat.

Maes (centraal) krijgt de felicitaties voor de 0-1
Maes (centraal) krijgt de felicitaties voor de 0-1

Onterecht of niet, het stond 0-1 aan de rust.

In de tweede helft bleef het regenen en waaien. Wijgmaal B zette enorme druk, Daring poogde het op de counter. Iets na het uur werd bezoekster Burie onderuit gewerkt door Wojciuk, strafschop. Duchesne verdubbelde de score door de bal hard in de rechterbovenhoek te parkeren, 0-2! In de slotfase mikte Maes nog een schot voorlangs, maar de volgende kans was raak, 0-3. Aan de overzijde poogden Le Flohic, Benabbas en Ngameni achteréénvolgens de eerrredder te scoren, maar hij wou er niet in. In dezelfde fase kreeg kapitein Cicero de bal, ze mikte hoog in doel, maar rijzige uitgoalie Frateur bokste weg. Het slotakkoord van deze actie was voor Gjonaj die miste. In de slotminuten kreeg bezoekster en invalster Vanvlasselaer nog een kans op drie op de 0-4, maar ze miste. Daring moet nog even wachten op een eerste zege. Wijgmaal B knokt op de slotspeeldag op Rotselaar met de geel-blauwen om plaats drie.

Wijgmaal B met de vrije trap
Wijgmaal B met de vrije trap

Doelpunten: 25′ Maes (0-1), 64′ Duchesne (0-2 strafschop), 77′ Maes (0-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *