logo Casalina

Gezocht: OH Relschoppers om de thuismatchen van OHR Huldenberg terug in lichterlaaie te zetten

Gezocht: OH Relschoppers om de thuismatchen van OHR Huldenberg terug in lichterlaaie te zetten
Trainer Steven Peeters bespreekt de tactiek

Trainer Steven Peeters (47) beleeft hoogdagen bij zijn OHR Huldenberg, ze staan derde met de winterstop in het vizier. Komende zaterdagavond is het “werkendag” geblazen, ze ontvangen verrassende vierde Eendracht Mazenzele-Opwijk. De ervaren coach begint niet al te snel te zweven, daar ze vorig seizoen aan de winterstop tweede stonden achter Sporting Kampenhout. In het tweede seizoensgedeelte moesten ze immers nog vechten voor het behoud.

Promovendus Mazenzele-Opwijk zal niet onderschat worden.

“Ze zijn aan een goed parcours bezig en verloren nog maar enkele keren en speelden net als ons ondertussen al enkele keren gelijk. Het zal een taaie klant worden. Onze thuisreputatie moet opnieuw een vast gegeven worden. Dat was even anders op het einde en in het begin van dit seizoen. Tegen Rhode-De Hoek willen we de twee punten die we ginds weggaven, terugnemen. Hopelijk komen onze diehardsupporters de OH Relschoppers hun team steunen. We hebben hun vocale steun hard nodig om van OHR terug een gevreesde verplaatsing te maken.”

Peeters, die ook in Huldenberg woont, staat bij OHR al aan het roer toen ze in derde provinciale actief waren, nadien volgde een mooi avontuur hogerop.

“Na een wisselvallige start kwam de kentering er dit seizoen na een oefenduel op KVK Tienen. Ik ben blij met de prestaties van de voorbije weken. We moeten die lijn nu doortrekken naar onze twee komende thuisduels tegen Mazenzele-Opwijk en Rhode – De Hoek. Hopelijk kennen we geen soortgelijk verloop als het kampioenschap van vorig jaar. Toen stonden we tweede na een sterk Kampenhout, maar moesten we samen met een eveneens sterk gestart Out-Hoegaarden tot de slotspeeldag strijden om het behoud. We moeten wel toegeven dat we vorige speeldag op Out-Hoegaarden een gelukje kenden met de winnende 1-2 in de slotminuut. We hadden wel de bovenhand in de beginfase”, herinnerde Peeters zich nog levendig. Hij is aan zijn achtste seizoen bij OHR bezig. “We maken wekelijks progressie. Enkele jongere jongens zoals bijvoorbeeld Daems, Lénaers en Michiels die terugkeerden hadden een enorme progressie gemaakt. We maakten een na vorig jaar een bewuste keuze om enkele ervaren spelers te laten gaan en te investeren in jonger materiaal. Combineer hun groeicurve met de voor het merendeel ervaren blijvers en dan krijg je een sterk collectief en dat zie je nu renderen.”

Ambities nastreven in de bovenste gelederen van de ranking is geen sinecure voor OHR.

“Als club groeien we steeds, we tellen in totaal van jeugd tot eerste ploegen ruim 600 spelers. We kunnen moeilijk aan bepaalde van onze teams zeggen, stop met winnen, we staan hoog genoeg en mogen niet stijgen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Vanaf 2018 werden ons beloftes gemaakt, want we blijven achter op het vlak van accommodaties. Onze faciliteiten zijn eerlijk gezegd eerder afgeleefd om in eerste of zelfs tweede provinciale te blijven evolueren. Pas als ons nieuw complex er zou kunnen staan, pas dan kunnen we als club onze ambities uitspreken”, liet Peeters duidelijk weerklinken.

OHR ontvangt zaterdagavond aan de Emile Gilisstraat vanaf 20 uur Eendracht Mazenzele-Opwijk en hopelijk ook de OH Relschoppers voor een pittig sfeertje.

OHR wil de drie punten thuis houden en de thuisreputatie kracht bijzetten
OHR wil de drie punten thuis houden en de thuisreputatie kracht bijzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *