Gewestelijke kampioen KVC Houtvenne B maakt verschil in tweede en vierde kwart op Lozenhoek Keerbergen

Lozenhoek Keerbergen (links) zag kampioen Houtvenne winnen

Het geel-zwartgetinte thuisteam trok met gezond enthousiasme naar het vijandige doel. Toch waren de bezoekers het gevaarlijkste, vooral de snelle kantelmomenten deden de Lozenhoek pijn. De rood-groenen scoorden telkens twee keer in het tweede en vierde kwart en realiseerden zo het verschil in hun slotwedstrijd van het seizoen.

De U17 spelen vier kwarten van telkens twintig minuten.

Lozenhoek begon het beste, Houtvenne kreeg de eerste grote kans al na twee minuten. Nitor stoof alleen door op doel, maar legde links naast. Bij het thuisteam bracht kapitein en aanvaller Kaelen het meeste gevaar. Hij kon enkele keren de bal veroveren in vijandig gebied maar kon niet afwerken. Er volgde veel middenveldspel. In het tweede kwart ging het goed op en af. De gelen kregen een strafschop toegewezen, Ripka zette zich achter de bal maar Salaets redde prima. In minuut 33 opnieuw een uitval van de groenhemden, deze keer kon Rom het leer behendig naast thuisgoalie Mathys deponeren, 0-1. Amper enkele minuten later veroverde Van Thienen de bal in de Keerbergse zestien en legde deze rechts af naar Tops. Deze lobde perfect de keeper, 0-2 op enkele minuten tijd. Dat was ook de ruststand.

In het derde kwart ontwikkelde Keerbergen steriele druk zonder echt gevaar. In het vierde kwart vielen nog twee doelpunten.

Met nog een kwartier te gaan ging Tops onderuit bij een duel met thuisspeler Bernaerts. De ref legde de bal net buiten het strafschopgebied, Van Thienen knalde de daaropvolgende vrije trap op de lat. Aan de overzijde kwam Ripka in het strafschopgebied in balbezit, maar goalie Salaets kwam tussen. In minuut 71 ging Tops neer na contact met Steurs, Rom vlamde de elfmeter in twee keer in de linkerkruising, 0-3 en match gespeeld. In de slotfase werd de snelle Renap nog eens diep gestuurd, hij legde de bal in de verste hoek, 0-4 en daar bleef het bij.

Doelpunten: 33′ Rom (0-1), 36′ Tops (0-2), 71′ Rom (0-3 strafschop), 79′ Renap (0-4).