logo Casalina

Gemeente Tremelo koopt het stadion van KV Tremelo voor …

Gemeente Tremelo koopt het stadion van KV Tremelo voor …
Een beeld van de eerste kennismaking van iedere bezoeker van KV Tremelo

De gemeente Tremelo koopt het Fons Van Weyenberghstadion en omliggende percelen gelegen aan de Basdongenstraat over van derdeprovincialer KV Tremelo. Dat werd donderdagavond vernomen op de Tremelose onlinegemeenteraad. De installaties zouden om en bij de 395.000 euro waard zijn, maar met de verkoop van het stadion is geen euro gemoeid. De appel en eideal werd verkregen omdat KV Tremelo tot eind 2028 de faciliteiten kosteloos mag blijven gebruiken en de grote herstellingswerken aan het veld en de kantine voor de rekening van de gemeente zouden zijn.

De derdeprovincialer, die in 1930 het levenslicht zag, verkoopt zijn stadion en omliggende gronden, deze hebben een totale oppervlakte van twee hectaren en vijftig aren en enkele centiaren.

De deal blijft kostenloos, waarom dat kan u in deze alinea lezen. De voetbalclub in kwestie zal verder zijn accommodaties kunnen gebruiken en dit nog kostenloos tot 31 december 2028. Ze krijgen tijdens die periode een kostenloos gebruikrecht. Daarna moeten de wit-zwarten vanaf 1 januari 2029 jaarlijks 5.000 euro huur betalen aan de gemeente Tremelo, uitgezonderd eventuele jaarlijkse indexatie. Alle inkomsten afkomstig van de kantine tot die periode zijn voor de voetbalclub, net als alle opbrengsten uit sponsoring aangebracht in of rond het stadion van de vereniging met het stamnummer 3552. Dit staat hen ook toe de werking van hun club verder uit te breiden.

Het Fons Van Weyenberghstadion kan opfrissing gebruiken en daartoe engageert de gemeente zich
Het Fons Van Weyenberghstadion kan opfrissing gebruiken en daartoe engageert de gemeente zich


Alle grote onderhouds- en herstelkosten zijn voor de rekening van de gemeente, de kleine onderhoudskosten voor de voetbalclub.

De grote onderhoudswerken aan de kantine en terreinen, daarin komt de gemeente tussen, het kleine onderboud zoals de opkuis van de kleedkamers, daar moeten de wit-zwarten in actie komen. Tot die grote werken behoren onder meer herstellingswerken aan de tribunes, vooral de zitjes, opfriswerken aan de kantine en het jaarlijkse onderhoud van de velden dat ongeveer 6.000 euro zou moeten kosten. Dit is geen overbodige luxe gezien telkens het te veel regent of de thermometer richting het vriespunt manoeuvreert, de kans groot is dat KV Tremelo A of klein broertje uit vierde provinciale KV Tremelo B, zijn match moet aflasten omdat het terrein onbespeelbaar is.

Aan de tribunes is nog wat werk...
Aan de tribunes is nog wat werk…

Verder moet er nog LED-verlichting geplaatst worden, moeten er werken aan het elektriciteitsnet plaats vinden en moet het sanitaire deel “gerestaureerd” worden. Er wordt een plaatsing van een invalidentoilet voorzien. Het Fons Van Weyenberghstadion moet ook toegankelijk worden voor mindervaliden, ook daarvoor zijn aanpassingwerken voorzien in de vorm van een traplift. De huidige “draaiende” trap aan de inkomzone zal daarenboven ook vervangen worden door betonnen recht exemplaar. In totaal worden de herstellingswerken op iets meer dan 41.000 euro geschat. De gemeente verbindt er zich trouwens toe om jaarlijks voor 50.000 euro te voorzien in de meerjarenplanning voor de investerings- en exploitatiekosten.

Een indruk van het stadion van KV Tremelo en omliggende percelen
Een indruk van het stadion van KV Tremelo en omliggende percelen

Schepen van sport en vrije tijd Bertrand Eraly verschafte een woordje uitleg.

“Dit kadert in de strategie van onze beleidsploeg en naar waar we met zijn allen heen moeten streven; een ruim aanbod van sport en spel voor al onze bewoners. Tremelo bestaat op zich uit drie blokken; Tremelo, Baal en Kruis en Ninde. In ieder blok moet er genoeg sport en spel aanwezig zijn. In Tremelo werd er recreatiemogelijkheid van om en bij de twee hectaren gebracht aan de parking van de Vinneweg. In Baal centrum werd gekozen voor een groene, vrije ruimte van 2,5 hectaren; belevingspark ’t Zand. In de zoektocht in Kruis-Ninde kwamen we terecht bij de terreinen van KV Tremelo in de Basdongenstraat. Dat gebruiken we al onder andere voor de gemeentelijke sportweken in augustus. Het is een ideale locatie met onder andere een mooie parking, een voetbalveld, kantine en sanitair. We hebben het goed aangekocht voor het algemeen belang”, klonk het bij Eraly op de online gemeenteraad. Niet iedere politieke partij ging akkoord met die laatste zin. “Dit is een opportuniteit waarvan we als gemeente beter zullen worden. We blijven investeren in de inhaalbeweging voor onze sport en recreatie”, besloot burgemeester Bert De Wit.

Burgemeester Bert De Wit (r) kwam in een recent voetbalverleden regelmatig met KFC Baal op bezoek bij het KV Tremelo van zijn broer Willem
Burgemeester Bert De Wit (r) bezocht als voetballer vaak met KFC Baal het KV Tremelo van zijn broer Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *