Gehavend KVC Haacht ziet Stormvogels Haasrode uitpakken

Uitblinker Van Bladel legt aan voor de 1-2

Ondanks Haasroodse druk kwam KVC op voorsprong. Bij de rust hadden ze al twee basisspelers verloren door blessure en stonden ze 1-2 in het krijt. In de tweede helft gingen de Stormvogels erop en erover met Van Bladel en Velaers in een glansrol.

Vier spelers waren er bij de thuisploeg niet bij.

Na vijf minuten ging Van Bladel er al alleen vandoor op thuiskeeper Andries, deze actie kon geneutraliseerd worden. Thuisverdediger Derden blesseerde zich hierbij aan de quadriceps, hij werd vervangen door Van Loock. Na tien minuten zou Dolphe een duwtje in de rug hebben gegeven van Van Bladel, de ref ging er niet op in. Kort daarna belandde een windbal van Velaers bijna in doel, Dolphe redde op de lijn. Desmet trapte nog naar doel in de daaropvolgende fase maar keeper Andries stond paraat. Iets na het kwartier werkte bezoekende goalie Vanhole een corner weg, die kwam op de rand van het strafschopgebied bij Asselberghs terecht. Hij trapte de bal mooi in de rechterhoek, 1-0. Haasrode dreigde tot het half uur nog drie keer, onder andere via Desmet, de wit-zwarten waren gewaarschuwd. Toch was het Desmet die net voor het half uur een corner in doel verwerkte, 1-1. Kort daarna moest Cauwenberghs eraf met een stevig bebloed linkeroog. Al twee wissels voor de thuisploeg voor rust, dat zag er niet goed uit.

Cauwenberghs valt geblesseerd uit

Van Bladel kon zich in minuut 37 van zijn verdediger wegdraaien en zag zijn schot in de linkerhoek verdwijnen, 1-2. Tot de rust had Haacht de controle, maar zonder uitgesproken kansen.

De eerste twintig minuten na rust kreeg Haacht de bovenhand.

In deze fase kwam flankspeler Sven Wouters beter in het spel, er ontstond doelgevaar maar geen goals. Tussendoor bleef Van Bladel dreigen. Aan beide kansen was er sprake van balverlies op het middenveld, KVC betaalde dit cash. Met nog een kleine twintig minuten te gaan haalde Beckers net voor het strafschopgebied de bal uit de lucht en op de voet en schoot hij overhoeks binnen. De volgende mogelijkheid ontstond door balverlies centraal op het Haachtse middenveld, daardoor kon Van Bladel alleen op doel af en scoren, 1-4. Invaller Vander Sande werd voor de thuisploeg in de slotfase nog drie keer diep gestuurd, telkens liep er iets verkeerd in de afwerking. Met tien minuten te gaan kreeg Van Bladel een applausvervanging. Invaller De Wolf profiteerde andermaal van balverlies en deponeerde de bal in doel, 1-5.

Doelpunten: 16’ Asselberghs (1-0), 29’ Desmet (1-1), 37’ Van Bladel (1-2), 72’ Beckers (1-3), 75’ Van Bladel (1-4), 86’ De Wolf (1-5)