logo Casalina

Gefloten strafschop beslist KV Tremelo – Standaard Meerbeek

Gefloten strafschop beslist KV Tremelo – Standaard Meerbeek
KV Tremelo (l) tegen Standaard Meerbeek ging aanvankelijk gelijk op

Het duel in derde provinciale b tussen KV Tremelo en Standaard Meerbeek werd in een beslissing plooi gelegd door één bepaalde fase.Iets voor het uur werd de doorgebroken Pepermans neergehaald door Baeten, zo besliste de ref. Kapitein Van Och trapte de 1-2 onhoudbaar binnen dat was ook de eindscore. Enkele minuten later werd bezoeker Brever neergehaald in het strafschopgebied, geen strafschop. In een ideale wereld had het omgekeerd moeten gefloten worden. Finaal pakte Meerbeek de driepunter en bleef KV Tremelo, dat nog met zijn tienen eindigde na protest om de gefloten elfmeter, wezenloos zonder punten achter.

In de openingsminuut vuurde de vinnige Meerkens namens KVT af naar doel, doelman Kumps redde ternauwernood. Het was al snel duidelijk dat beide teams mikten op de snelle omschakeling. Dat werd hen in de eerste helft niet vergemakkelijkt door de regen, de match begon met relatief gewone regen die al snel overging in gieten tot de rust, geen luxe…

Het was bij momenten moeilijk om recht te blijven, thuisspeler Iwens net voor hij onderuit gaat
                    Het was bij momenten moeilijk om recht te blijven, thuisspeler Iwens net vooraleer hij onderuit gaat

Iets voor het kwartier had Meerbeek een vrije kopkans. Pepermans liep de linkerflank af en bediende centraal voor doel De Backker, een goed keepende Vanbuggenhout bracht redding. In de daaropvolgende actie bracht El Attabi de bal voor Meerbeekdoel, deze kwam finaal terecht bij Ivanov die zijn schot miste. Voor het half uur konden voor respectievelijk Standaard en KVT De Backker en Ivanov bijna alleen op doel afstormen. Deze laatste besloot over, De Backker werd nog in extremis getackled door Tremelonaar Fobelets.

Iets na het half uur vlamde Ivanov aan de tweede paal de rebound van een afstandsschot binnen, 1-0! De reactie liet niet lang op zich wachten, Pepermans maakte de actie maar werd onderuit gewerkt. De ref liet doorspelen waardoor Vangilbergen links door kon en centraal voor doel De Backker vond, die in doel besloot. Nog voor rust misten Pepermans (had zelf moeten trappen) en Brever (op de lat) kansen voor de bezoekende blauwen.

Na rust oogde het allemaal minder vlot, niet verwonderlijk gezien de regen het veld zwaar had gemaakt.

Het spel werd ook wat bitsiger. Iets voor het uur ging Pepermans neer in het Tremelose strafschopgebied na contact met Baeten. De ref floot strafschop tot algemene verontwaardiging van volledig Tremelo en ze hadden best wel een punt. Ivanov liet zich wat gaan in zijn protest en kreeg zijn tweede gele kaart. In zijn elfmeter stuurde Van Och de bal onhoudbaar in de rechterhoek.

KVT-goalie Vanbuggenhout kiest de goede hoek, maar het schot is te hard en precies
KVT-goalie Vanbuggenhout kiest de goede hoek, maar het schot is te hard en precies

Enkele minuten later ging Brever neer in de Tremelose zestien, wat dan weer niet werd gefloten. In het middenveld smeet bezoeker Blomme zich volop in de drassige strijd. In de daaropvolgende situatie besloot De Backker de bal op goalie Vanbuggenhout te trappen. Met nog twintig minuten in de aanslag kwam invaller Bideloo alleen uit voor de goalie. De combinatie van de bal te ver van de voet en een opzittende Vanbuggenhout leidden tot een verkeken kans. In het slot kreeg El Attabi nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar zijn schot waaide over.

Doelpunten: 34′ Ivanov 1-0, 37′ De Backker 1-1, 59′ Van Och 1-2 strafschop 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *