Futsal Shokudo Aarschot mag nog titelambities koesteren na thuiszege tegen Standard de Liège

Futsal Shokudo Aarschot viert de 1-0, de Luikse bank voelt de bui hangen

In de eerste helft kwam FS Aarschot al op voorsprong na 8 minuten via de Nederlander Bouzambou. Een kleine 10 minuten later zette hij de strafschop om na een handsbal en rode kaart bij de Luikenaars, 2-0 op slag van rust. Ondanks dat de bezoekers in de laatste 10 minuten met een vliegende keeper in actie kwam, hield doelman Yari Tuyaerts zijn netten schoon.

De beloften hadden in sporthal Demervallei al het goede voorbeeld gegeven door hun Luikse collega’s met 9-5 te kloppen.

In sporthal Demervallei waren enkele honderden toeschouwers komen opdagen voor deze topper in tweede divisie tegen de halve finalist van de beker.

Bezoeker Boutgani bracht in de beginfase gevaar door alleen naar Tuyaerts heen te gaan, deze redde, dat ging niet de laatste keer zijn… Op minuut 8 realiseerde Rubenschüh een steal en legde hij centraal voor naar Bouzambou, die liet uitdoelman Mageren geen kans, 1-0! Op minuut 10 dreigde Ben Il Liou, maar zijn schot werd afgeblocked. Het spel werd gaandeweg iets bitsiger. Yaddou werd in een flits door Bouzambou links vrijgespeeld, maar zijn poging werd afgeweerd. Aan de overzijde was Boutgmi 3 keer gevaarlijk, onder meer met een afstandsschot en een volley. Er volgde nog een schot op de paal van thuisspeler Daali. Maar wat bleek? Onderweg had de onderarm van Luikenaar Barbosa de bal van traject veranderd. Penalty en rood! Bouzambou zette zich achter de bal en jaagde deze rechts naast Mageren, 2-0. Standard zette hoge druk, maar zonder gevolg, rusten bij 2-0.

De rode kaart van Barboza
De rode kaart voor Barboza
Doelman Mageren ziet de strafschop om de 2-0 links naast zich in doel vliegen

In de tweede helft viel er aanvankelijk veel minder actie te noteren.

Na een minuut of 10 kwam Durakovic enkele keren mee naar voren, hij werd eens binnendoor gestuurd, maar zijn inzet was een prooi voor Mageren. Daaropvolgend werd een poging van roodhemd Mrabet afgeblocked door Durakovic. In minuut 37 ging thuisspeler El Bouazzaoui links door, zijn overhoeks schot werd gered. Met nog 10 minuten te gaan deden de Rouches zoals verwacht beroep op een vliegende keeper, Cwynar. Die zette zich echter te vaak vast in de hoeken en kon daardoor te weinig het spel doen kantelen. Met nog 9 minuten te gaan ging de bedrijvige Mechqouq door op Standarddoel, hij werd nog onderuit gehaald door Boutgmi. Geel en strafschop, Bouzambou kon de spanning weghalen maar keeper Mageren redde deze keer wel. Standard ging drukken en poogde het met schoten in de linkerhoek die naast gingen, ofwel was keeper Yari Tuyaerts bij de zaak. De andere pogingen kwamen centraal van Guilmi of Ben Liou, die ballen vlogen over. Gezien de bezoekers de vliegende keeper hanteerde, poogden de withemden het via afstandsschoten van Durakovic en Mechqouq. Bij een scherpe counter van Al Mokhlis ging Tuyaerts goed in de voeten.

Tuyaerts gaat goed in de voeten bij Al Mokhlis

Veldkeeper Cwynar kreeg nog 2 kansen, het bleef 2-0. Shokudo Aarschot deed een goede zaak en telde de bezoekers uit voor de titel. Over 2 weken volgt hun volgende duel op leider Visé, all in!