logo Casalina

Fuseren alle voetbalteams in Linter binnenkort?

Fuseren alle voetbalteams in Linter binnenkort?
De Stormvogels Drieslinter genieten na van een zege

In Linter stond er al even het volgende op de planning, namelijk om de vijf bestaande voetbalploegen te fuseren. Het ging om White Star Wommersom, SC Orsmaal, de Stormvogels Drieslinter, Atlas Linter en Heide Linter. Ondertussen zijn er al twee, waarvan ééntje noodgedwongen, uit de dans gestapt. Kortom tijd om enkele vraagtekens uit te wissen!

Wijlen White Star Wommersom Beeld WS Wommersom
Wijlen White Star Wommersom Beeld WS Wommersom

De zaak liep vertraging op, White Star Wommersom ging ondertussen failliet, hun site aan de Klein Broekstraat werd aangekocht door de gemeente Linter en werd ontmanteld. Atlas Linter zou geen zin hadden in dat avontuur, de meningen verschillen bij de roden. Ze blijven tot nader order resideren “boven de berg” in de Pelsstraat.

Vieren moeten ze Atlas Linter niet meer leren Beeld Atlas Linter
Vieren moeten ze Atlas Linter niet meer leren Beeld Atlas Linter

Bij SC Orsmaal was Emiel Henot de drijvende kracht, hij wordt tijdelijk vervangen door interimvoorzitter Dominik Dupont. De prille zeventiger kreeg in het voorbije najaar gezondheidsproblemen en is daarvan aan het herstellen. De ploeg gaat op het einde van het seizoen in een fusie, alle spelers en de trainer vinden een onderkomen vinden bij KSV Drieslinter. Zo komt er een tweede ploeg of een B-team in het vierde.

SC Orsmaal aan de winnende hand
SC Orsmaal aan de winnende hand Beeld; Caroline Noé

De werkzaamheden aan het nieuw gemeentelijk sportcomplex zouden iets na het midden van 2023 starten, nadat de boeren hun oogst hebben binnengehaald. De uiteindelijke bedoeling is dan een fusieploeg te brengen vanaf het seizoen 2024-2025, bestaande uit SC Orsmaal, Heide Linter en KSV Drieslinter. Deze nieuwe site van het fusieteam zou achter de huidige terreinen van de Stormvogels Drieslinter aan de Molenweg in Linter terecht komen. Heide Linter zou volgend seizoen nog afwerken, maar nadien stoppen. Wat de toekomstige kleuren van de fusieclub zouden zijn of hoe die zou heten, moet nog blijken.

De voetbalvrouwen van Sporting Heide-Linter gaan donderdagavond samen bowlen
Sporting Heide Linter heeft als enige club een vrouwenteam

Atlas Linter had in het verleden een vrouwelijk team, Sporting Heide Linter bezit momenteel nog een vrouwelijk team dat zich duchtig weert in tweede provinciale. Op dit moment is er nog niet gecommuniceerd over dit thema. Wordt zeker vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *