logo Casalina

FP Aarschot trekt Nederlandse topper aan en vindt T1 in eigen rangen

FP Aarschot trekt Nederlandse topper aan en vindt T1 in eigen rangen
Nieuwbakken trainer Garry Vanderperre Oliver Dom Photography Credits

Tweedenationaler Futsal Project Aarschot heeft een nieuwe trainer in eigen rangen gehaald in de persoon van voormalig hulptrainer Garry Vanderperre uit Diest. Verder komt de Nederlandse topper Tim Van Den Akker (25) over van FC Eindhoven, hij stond daar meer dan twee decennia paraat. Met Sydney Baus werd er een nieuw bestuurslid aangetrokken die de focus zal leggen op de jeugdwerking. Volgend seizoen hopen ze zoveel mogelijk te winnen en uit winst komen punten voort en mogelijk een gooi naar promotie.

T2 Garry Vanderperre neemt bij FPA het roer over van Bart Schapmans, die enkele weken geleden voor een avontuur bij eerstenationaler Hasselt koos.

“Er werden enkele grote namen genoemd in de wandelgangen, dat de club voor mij koos getuigt van lef. Het is een unieke kans die ik krijg om ‘vroeger dan verwacht’ mijn kwaliteiten te laten zien op het hoogste toneel. Ik heb enorm veel geleerd van Schapmans in die korte periode en daar ben ik hem dankbaar voor. Die man zet overal iets neer waar hij komt en dat heeft hij ook hier gedaan, ik sta te popelen om deze kans met beide handen te grijpen”, wist de “nieuwe” trainer te vertellen. “Het was geen makkelijke keuze maar mijn buikgevoel laat me zelden in de steek, Vanderperre moet de ‘coming man’ worden in het Belgisch futsal en bovendien is hij hongerig om de nodige futsal-diplomas te behalen. Nu is het aan ons om hem te laten coachen in de best mogelijke omstandigheden en vooral de coach zelf te coachen. Immers het verhaal stopt niet door iemand aan te stellen en te wachten op de resultaten; hij kent het huis en heeft het FPA DNA”, reageerde manager Yannick Arnoets. “Het was een moeilijke keuze met vele topkandidaten. FPA kiest voor jong en Belgisch vlees en hoopt zo de toon te zetten voor heel wat andere clubs in het futsal. Er moeten jonge coaches op de voorgrond komen om de toekomst van het futsal mee te helpen verzekeren”, besloot voorzitter Dirk Arnoets.

Speler Tim Van Den Akker komt over van topclub FC Eindhoven.

“Ik was actief bij de jeugd van FC Eindhoven en daarna zes jaar bij de A-kern. Het was tijd voor een nieuwe start, ik heb er alles meegemaakt zoals kampioen spelen, bekerwinst en de Champions League. Nu wil ik mee helpen bouwen aan het FP Aarschotverhaal, ik wil met hen naar de top en kan niet wachten om van start te gaan. Want zeg nu zelf, wie wilt er niet spelen voor een volle zaal?”, wist de aanwinst die van achteruit opbouwt en daarvoor duelkracht, zuivere inspeelpasses gebruikt en dat koppelt aan scorend vermogen. Hiermee moet de kern van FPA rond zijn.

Sydney Baus zet zijn schouders mee onder het FPA-project, hij zal toetreden tot het bestuur in het bijzonder de jeugdwerking.

“Na enkele prima gesprekken met de manager bleek al snel dat we dezelfde waarden delen en kwam de vraag of ik mijn schouders mee onder dit project wou zetten. Met mijn lokale verankering, netwerk en kennis wat betreft het jeugdvoetbal hoop ik een meerwaarde te zijn binnen het bestuur van deze prachtige club”, reageerde de aanwinst in de bestuurskamer.

“We werden in onze ambities jammer genoeg tot twee keer toe teruggeslagen door covid 19. De titel op zak steken, is volgende jaargang geen absolute must. Elke match winnen is wel het doel”, vat manager Yannick Arnoets de ambities samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *