logo Casalina

FP Aarschot krabbelt terug recht!

FP Aarschot krabbelt terug recht!
Branco Rubenschuh aan de bal Foto: Oliver Dom

In tweede nationale B in de futsalcompetitie kan Futsal Project Aarschot terugblikken op een goede prestatie, thuis tegen ZVK A5 Genk. De uitblinkers van dienst waren de 44-jarige Pinto en local boy Branco Rubenschuh. Ze scoorden beiden twee doelpunten om zo de punten thuis te houden.

Het zag er nochtans niet goed uit nadat ze begonnen met een drie op negen, waarvan de twee recentste ontmoetingen verloren. Daarenboven ontbraken sterkhouders Wouial en Afkir aan de aftrap.

“Na die nul op zes hebben er enkele veranderingen plaats gevonden. We hebben eens goed de koppen bij elkaar gestoken en dat loonde, na afloop wezen alle neuzen weer dezelfde richting uit. Na een slechte start was het aan ons om het niveau omhoog te tillen en te winnen. Ik scoorde twee keer, dat is altijd leuk, zeker als je aan de zegevierende kant staat”, aldus Rubenschuh die hoger op de flanken op het veld staat in vergelijking met de vorige matchen. “Dat ligt me precies beter, getuige daarvan zijn nog enkele assists en mogelijkheden tegen Genk. We willen op deze manier blijven bevestigen in de competitie, maar dat zal gezien het gegeven dat covid 19 ons in de greep heeft, niet voor onmiddellijk zijn”, wist Rubenschuh die outdoor de kleuren van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal verdedigt.

De keuze van de vriendschappelijke matchen vindt Branco kant nog wal raken.

“De competitie wordt stil gelegd, maar vriendschappelijke matchen vinden nog wel plaats. Dat moet je mij eens uitleggen. Je kan nu even goed tegen je vier komende tegenstanders in de competitie vriendschappelijk spelen de komende weken. Ik vrees dat we voor de winter niet meer in actie zullen komen, maar ik hoop er ergens op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *