logo Casalina

Flankaanvaller Maxime Aelen op zoek naar speelkansen bij HO Veltem

Flankaanvaller Maxime Aelen op zoek naar speelkansen bij HO Veltem
Maxime Aelen kan enorm snel voor doel opduiken

Maxime Aelen (23) uit Leuven was na twee seizoenen VC Bertem-Leefdaal in eerste provinciale aan een nieuw avontuur toe. De nieuwe uitdaging vond hij bij reeksgenoot HO Veltem was hij op de flanken vooraan zijn snelheid optimaal wilt uitspelen. Hij speelde voordien al bij enkele topclubs, maar wil het komende seizoen vooral zijn spelkansen de hoogte zien ingaan.

Aelen begon als zesjarige tegen een bal te trappen bij Racing Genk, op zijn tiende verhuisde hij voor twee seizoenen naar aartsrivaal Sint-Truiden, daarna volgden nog eens een stevige vijf jaar bij KV Mechelen en een jaargang bij de beloften van OH Leuven. “Dat was een enorm mooi jaar, waarin we kampioen speelden”, herinnert Aelen zich levendig. Daarna volgende telkens een jaartje bij de Oosterzonen en bij KFC Diest, vooraleer Bertem-Leefdaal hem oppikte.

“Bij KFC Diest kende ik een enorm goed jaar waarna ik naar Bertem-Leefdaal trok. Ik moet zeggen dat ik daar heel veel heb bijgeleerd, maar ik kreeg er niet altijd de kans om me te bewijzen. Toch beleefde ik er een leuke periode, ik kan er niets negatiefs over zeggen”, blikt de twintiger, die bij de klantendienst van Ikea werkt, terug.

Bij HO Veltem gaat hij op zoek naar speelgelegenheid.

“Ik mik uiteraard op meer spelmogelijkheden in deze zeer jonge kern waarin ik veel groeipotentieel zie. Het zijn nagenoeg allemaal leeftijdsgenoten, een hechte groep waarvan ik er nog enkelen ken van bij mijn periode bij KV Mechelen. Ik heb mezelf de voorbije periode scherp en fit gehouden, moesten ze me van de ploeg contacteren met de melding dat de trainingen beginnen sta ik er gemotiveerd”, wist de aalsnelle voorspeler die zich vooral op fietsen en lopen concentreerde in deze coronatijd. “Ik wil met HO Veltem uiteraard zo hoog mogelijk in het klassement scoren, waar dat is, zullen we volgend seizoen wel merken”, klinkt het zelfverzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *