logo Casalina

Filipijns international Jason De Jong waagt zich aan futsalavontuur bij FP Aarschot

Filipijns international Jason De Jong waagt zich aan futsalavontuur bij FP Aarschot
Jason De Jong vervoegt FP Aarschot Foto: FP Aarschot

Futsal Project Aarschot verzekerde zich van de diensten van Jason De Jong (31). Ze nemen hem over van het Nederlandse FCK De Hommel. De middenvelder vertoefde in het veldvoetbal vorig jaar als profvoetballer bij het Australische Gladesville Hornsby FA. De prille dertiger kwam daarna dichter bij huis in actie en koos nu voor de City Pirates in tweede amateur. Verder werd Stefan De Smet als nieuwe T2 aangeduid.

“In de futsalwereld is deze speler zo goed als onbekend. Hem aantrekken is een berekend risico, bij Aarschot kan Jason met zijn enorm loopvermogen zich volledig verder ontwikkelen als futsalspeler. Ervaring op het veld heeft hij met hopen met vijftig interlands op zijn conto. De honger die hij heeft om zijn doelen te bereiken zorgde onmiddellijk voor een klik, uiteraard zal hij een aanpassingsperiode nodig hebben maar we hebben het volste vertrouwen in zijn kwaliteiten”, verklaarde manager Yannick Arnoets.

De Jong is profvoetballer op het veld af en is benieuwd naar zijn eerste futsalavontuur.

“Manager Yannick contacteerde me en al vanaf het eerste contact raakte ik verliefd op de club en zijn fantastische werking. In het futsalwereldje ben ik tot nu toe onbekend en dat is logisch. Tot vorig seizoen was ik profvoetballer en tot de coronastop speelden we maar een handvol wedstrijden in Nederland. Daarvoor verzamelde ik ook meer dan vijftig caps voor de Filipijnse nationale ploeg. Ik wil me richten op mijn veldclub City Pirates en uiteraard FP Aarschot. Ik wil met deze club naar het hoogste niveau, liefst met een bomvolle zaal en hopelijk kan ik me zo ook in de kijker spelen voor de futsalbondscoach van de Filipijnen”, klonk het meer dan gemotiveerd.

Stefan De Smet werd aangeduid als nieuwe assistent van T1 Garry Vanderperre. Hij was in het verleden al actief bij FP Aarschot als jeugdcoach en sportief verantwoordelijke bij de jeugd. Deze laatste functie zal hij verder blijven vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *