logo Casalina

FCV Dender bekert bibberend ronde verder

FCV Dender bekert bibberend ronde verder
Jens Jacobs centraal in beeld

FCV Dender EH uit eerste amateur met weinig overschot in de derde ronde van de Beker van België. Ze kwamen zaterdagavond met de schrik vrij op het veld van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal, ze haalden het nipt met 0-1.

Jens raakte net op tijd klaar voor de bekermatchen.

Hij had in juni nog een serieuze achterstand door enkelblessure opgelopen in maart. Door het onregelmatige speelschema kon hij niet heel veel wedstrijdritme op doen. “Twee weken geleden had ik nog niet het gevoel dat ik klaar was voor de eerste competitiewedstrijd. Gisteren vond ik mijn beste wedstrijd van de voorbereiding zonder heel goed te zijn. Er is nog marge om volgend weekend beter te doen! Die twee bekerwedstrijden hebben me de tijd gegeven die ik nodig had om fit aan de competitie te kunnen beginnen.”

Flankspeler Jens Jacobs zag mogelijkheden om verder te bekeren.

“De organisatie stond net zoals vorige week op punt. We gaven in de eerste helft amper een kans weg door goed in blok te spelen. Dender had wel meer balbezit, maar wij konden gevaarlijk uitbreken in de omschakeling. Zo krijgen we ook de beste kans van de eerste helft, maar helaas trapte Feyaerts over. In de loop van de tweede helft voert Dender de druk nog wat op. Hun eerste echte kansen ontstaan, maar ook dat overleven we eigenlijk redelijk vlot. We komen er nadien nog een paar keer goed uit, jammer genoeg leidt dit wel niet tot een doelpunt. Net wanneer de druk van Dender wat ging liggen en we naar penalties gingen blijft de bal na een voorzet liggen. Een aanstormende Denderspeler tikt de bal aan de eerste paal binnen waardoor keeper Jochen kansloos is, 0-1. We proberen nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar net dat tikkeltje geluk ontbrak”, wist Jacobs die aan zijn tweede seizoen bij de blauwen toe is.

“Globaal gezien was dit weer een prachtige prestatie van ons tegen een profclub. In vergelijking met vorige week vond ik de balcirculatie van Dender lager liggen als die van Tubeke. Er zat enkel meer zekerheid in de passes van Dender waardoor we de bal moeilijker op gevaarlijke posities konden veroveren. Dat toonde toch ook ergens aan dat Dender voorzichtigheid had ingebouwd tegen ons. We hadden tijdens de rust eigenlijk allemaal nog echt het gevoel dat er iets in zat. We hadden de supporters graag nog strafschoppen gegeven want de sfeer was opnieuw fenomenaal. Jammer dat dat niet gelukt is”, kijkt Jacobs terug op zijn wedervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *