logo Casalina

FC Zemst Sportief en Verbroedering Hofstade bikkelen om de Beker van Zemst

FC Zemst Sportief en Verbroedering Hofstade bikkelen om de Beker van Zemst
Rood-gele kleurgenoten FC Zemst Sportief en Verbroedering Hofstade in het zwart aan de aftrap

Het decor voor de Zemstse bekerstrijd tussen twee derdeprovincialers was bij KFC Eppegem aan de Waterleestweg op neutraal terrein. FC Zemst Sportief had het betere van het spel en het balbezit, maar diep in de slotfase maakte Verbroedering Hofstade het verschil. Op deze manier wonnen ze voor de allereerste keer in hun geschiedenis deze Beker van Zemst.

Zemst kwam met een kern van zeventien spelers naar Eppegem afgezakt, op die manier konden ze minder wissels dan Hofstade uitvoeren. Van hun toekomstige basiself ontbrak een trio. De spelers van promovendus Hofstade stonden met twintig spelers op de afspraak en konden dus twee helften met relatief frisse spelers afwerken.

Het balbezit en het betere van het spel was voor de rood-gelen. De betere kansen waren echter voor Hofstade. Abattoy miste een dot van een kans toen hij alleen door doelman Botte, hij was één van de uitblinkers bij Zemst, opdook. Hij bleef niet koelbloedig genoeg en legde naast. Bij Zemst was de jonge Yulian Callizaya Terceros in goede doen. Hij maakte het als rechtsvoor nieuwkomer Palla knap lastig.

De tweede helft was relatief kansloos, het was vooral een strijd op het middenveld. Het duel leek op een 0-0 af te stevenen. Tot in de 88ste minuut Herrero Di Miceli, die in het tussenseizoen de stap van Zemst naar Hofstade maakte, het doel van Zemst bombardeerde en in de verste hoek raak trof. Na hands in de Zemstse zestien in extra tijd bracht Bingo Makelele met zijn penalty zekerheid omtrent wie de Beker van Zemst ging winnen.

Doelpunten: 88′ Herrero Di Miceli (0-1), 92′ Bingo Makelele (0-2 strafschop).

Verbroedering Hofstade viert de eerste bekerwinst
Verbroedering Hofstade viert de eerste bekerwinst

“Zemst was op vlak van kwaliteit de betere, dat kunnen we probleemloos toegeven. Wij, Hofstade, klaarden de klus op de counter. Dat hebben we niet slecht uitgespeeld. Misschien is dat de juiste tactiek als promovendus komend seizoen, ons laten inzakken. We zijn in het tussenseizoen met zeven spelers van Steenokkerzeel naar Hofstade getransfereerd”, aldus doelman Dylan Vereerstraeten, die vorig jaar al de Beker van Steenokkerzeel won. “De ploeg wacht nog op het overwinningsvat van onze voorzitter”, klonk het nog ter afscheid.

Palla, Cornelis, van Kerckhove, Vereerstraeten en Vangroenendael, allen van Steenokkerzeel gekomen met de beker voor Hofstade
Palla, Cornelis, van Kerckhove, Vereerstraeten en Vangroenendael, allen van Steenokkerzeel gekomen met de beker voor Hofstade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *