logo Casalina

Derdeprovincialer FC Tildonk wil knallen in slotseizoen

Derdeprovincialer FC Tildonk wil knallen in slotseizoen
FC Tildonk anno 2022-2023

Dat derdeprovincialer FC Tildonk aan zijn laatste competitieve jaar bezig is, dat was al even geweten. Dat kan je hier nog eens uitgebreid nalezen. Ze delen nu alleszins de leiding na een zeven op negen met aartsrivaal en toekomstige fusiepartner Sparta Haacht Statie en VK Eendracht Eizer.

Vorig seizoen incasseerden de groen-gelen vele doelpunten, maar scoorden ze er ook veel

Daar hopen ze nu ietwat kentering in te brengen. Na drie wedstrijden is het doelsaldo 5-2 in hun voordeel terwijl ze vorig jaar al begonnen met een 4-6 op Eizer in de opener. Naar het einde toe kregen ze ook een fikse dip. Dit seizoen willen ze tegen alles en iedereen knallen en zo hoog mogelijk eindigen. Tot nu toe wonnen ze met 0-1 op de Greunsjotters Vossem, allesbehalve sinecure. Daarna ging Betekom B thuis voor de bijl met 3-1, voorbije speeldag werd het 1-1 op KHO Bierbeek B.

Ze spelen komend weekend de topper bij medeleider VK Eendracht Eizer. De hoogtepunten vallen traditioneel in de derby’s tegen Sparta Haacht Statie (thuis zondag 16/10 en uit zondag 18/12) en KVC Haacht (thuis zondag 13/11 en uit zondag 22/01).

“We trokken enkele spelers aan die nog puur voor het plezier onder maten kwamen spelen. Op die manier maakten we de kern iets breder, kwestie om niet hetzelfde voor te hebben als op het einde van vorig seizoen. Toen moesten mijn T2 Gerrit Taverniers en ik soms ook op het matchblad staan door de vele afwezigen. We willen in schoonheid eindigen, dus zoveel mogelijk punten scoren en zo hoog mogelijk eindigen. Met de juiste drive en goesting zie ik ons hoog eindigen”, aldus een op en top gemotiveerde T1 Christophe Francart.

Één gedachte over “Derdeprovincialer FC Tildonk wil knallen in slotseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *