FC Tildonk nipt voorbij naaste buur KVC Haacht

KVC Haacht (l) liet minstens een punt liggen op Tildonk

Een schoonheidsprijs verdiende de derby tussen FC Tildonk en KVC Haacht in derde provinciale c allerminst. In de eerste helft toonden de wit-zwarten zich als de beste ploeg, ze kwamen dan ook voor. Na de rust begon Tildonk in eerste instantie steriel te drukken, kapitein Fouarge plaveide met de strafschop van de 1-1 de weg naar de zege. In de laatste tien minuten belandde een voorzet van Dimtrikapoulos in doel na een ongelukkige tussenkomst en dus owngoal van Wouters. Ergens verdiende KVC dit resultaat niet, maar wie scoort, wint.

De beginfase verliep gelijkopgaand op het middenveld

Op minuut zeven drong bezoeker Steyls links diep door, zijn voorzet-schot waaide rakelings naast. Iets voor het kwartier trapte Dhondt voor Tildonk naar de rechteronderhoek van het doelvlak, ook KVC-goalie Andries lag daar. Kort daarop trapte Booten de bal in zijn handschoenen. Daarna ging het Tildonkse offensief ietwat liggen en kwam Haacht op snelheid. Een diepe bal van Andries botste via Van Embden naar de snelle Boeykens, hij brak door en legde de bal dood aan de linkerpaal, 0-1! Kort daarna was Van Embden links door en legde hij voor naar Boeykens die centraal de 0-2 kon…, de ref zag er buitenspel in dus het bleef 0-1. Een serieuze waarschuwing voor Tildonk. Invaller Hamdaoui bracht nog twee keer Haachts gevaar (vluchtschot gepakt en afstandsschot nipt over). Aan de overzijde trapte De Coninck net over de rechterkruising. Rusten bij een logische 0-1.

Vam Embden (9) kijkt toe hoe ploegmaat Boeykens net de 0-1 scoorde

Na de rust poogde KVC via de flanken om eruit te komen, Tildonk presenteerde aanvankelijk steriele druk

Ruim na het uur kwam Arnauts er via rechts door in het strafschopgebied van de wit-zwarten. In een duel met Andries ging hij neer, de ref zag er een penalty in. Kapitein Fouarge nam zijn verantwoordelijkheid en legde deze in de linkerhoek, 1-1! Veel kansen waren er niet meer, Fouarge kopte nog eens over. Wanneer het schijnbaar naar een 1-1 aan het fluctueren was, ging Dimitrakopoulos de linkerflank af en belandde zijn scherpe voorzet bij Wouters die zich hierop miskeek. Waarop de bal in eigen doel belandde, 2-1 en zo bleef het.

Fouarge (6) stuurt de doelman bij de strafschop de verkeerde kant op

Doelpunten: 19′ Boeykens (0-1), 66′ Fouarge (1-1 strafschop), 81′ Wouters (2-1 eigen doelpunt).

Foauarge kwam over van SC Out-Hoegaarden en is aan zijn derde seizoen FC Tildonk toe

“We speelden hier geen topderby tegen KVC Haacht. We hadden een heel slechte dag. Het belangrijkste waren die drie punten. We kwamen op achterstand in de eerste helft en vonden er even geen antwoord op, te weinig gretigheid. In de tweede helft verliep het beter, maar pas vanaf die gescoorde strafschop kwam de druk er echt. Vorig jaar beëindigden we als derde de heenronde vooraleer een fikse dip te nemen in de tweede periode. Nu staan we voorlopig tweede en gaan we volgende speeldag op bezoek bij leider KDN United, dat beloofd!”, wist Fouarge die in de voorbereiding laat aanpikte en tot nu toe steeds speelde. “Fysiek is dat op mijn gezegende leeftijd pittig”, grapte hij. “Voorlopig steekt geen team bovenuit in onze reeks. Wij zouden graag deze competitie zo goed mogelijk afwerken in ons slotjaar. Dit is een geweldige club en we zouden graag iets terugdoen voor het bestuur dat zoveel inspanningen voor ons levert.”