FC Perk wint Jeugdcup Het Nieuwsblad bij de gewestelijke U9; VS Kortenaken geklopt met strafschoppen

FC Perk (l) en VS Kortenaken net voor hun aftrap

Op de terreinen van Sportief Rotselaar in de Torenstraat bij Sportoase De Toren vonden in het kader van de vijftigste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad enkele spannende matchen plaatsen tussen de U8 en U9. De spannendste finalematch was die tussen de U9 die in de gewestelijke reeks uitkwamen, namelijk VS Kortenaken en FC Perk. Bij hen werd het op penalties beslist.

Na een foutje van de Perkse doelman kwam Kortenaken 0-1 voor.

Daarna ging het op en af van 2-1, naar 2-2 en 3-2, dit laatste doelpunt van Perk viel via een puik gekruist schot. Ook bij VSK vielen enkele doelpunten via afstandsschoten. Bij de rust stond het 4-4. In de tweede helft werd er aanzienlijk behoudender gespeeld. De 4-5 kwam er voor Kortenaken, een schot werd in de linkerhoek gedeponeerd. VSK hield de bal in eigen rangen. Toch kwam de 5-5 op het scorebord, we gingen naar strafschoppen.

De Perkse doelman kreeg bij momenten veel werk

Het bleef gelijkopgaand lopen tot 2-2, de 3-2 werd door de geel-zwarten gemist. Het schot van het spelertje in kwestie ging rakelings langs de buitenzijde van de linkerpaal. Daarna scoorde Perk nog al zijn penalty’s waardoor ze met de beker huiswaarts mochten.