logo Casalina

FC Perk pakt in het slotkwartier uit met Goossens op FC Moorsel

FC Perk pakt in het slotkwartier uit met Goossens op FC Moorsel
FC Perk (l) pakte de titel in P2, FC Moorsel blijft in tweede

Na een zenuwslopende eerste helft voor de bezoeksters, kwam er naar het einde toe meer ruimte in de diepte. De jonge Emma Goossens, die tot dan niet haar gelukkigste wedstrijd speelde, maakte het af met twee doelpunten. Verlinden bracht zekerheid met de 0-3 op de slotspeeldag in tweede provinciale voor beide teams. Een nochtans prima FC Moorsel nam afscheid van coach Jonathan Roggeman.

De beginfase verliep op en neer.

Thuisspeelster Ronmans trapte op het kwartier over doel. Vijf minuten later werd Moorselse Vlaeminck vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied en durfde niet trappen, weg kans. Kort daarop opnieuw een trap van Ronsmans over. Op de grens van het Perkse strafschopgebied werd een schot van Vandervelde afgeblocked. In minuut 28 versnelde Perkse topscorer Vercammen links, ze veranderde de aanval van flank en Goossens kreeg rechts de bal. Ze zette voor naar Karadeniz die er net niet bij kon. Op het half uur andermaal een dieptebal van de blauwhemden, Verlinden lanceerde Goossens, maar Moorselse goalie Tiesters kwam er goed uit. Karadeniz speelde diep naar Vercammen, de ref floot offside. Bij Moorsel kon Cerfontaine druk zetten na enkele serieuze inspanningen, het was steeds net niet. Op stilstaande fase trapte Tielemans voor Moorsel rakelings en overhoeks over. Gielens en Vandervelde drukten op de linkerflank. Bezoekster Verlinden kwam er nog twee keer uit, maar vond telkens Tiesters op haar weg. Bij één van haar tussenkomsten trapte ze de bal knalhard in de dug-out van de bezoekers, er vielen geen slachtoffers. Tiesters schrok er zelf ook even van. Op slag van rust was Moorselse Vlaeminckx nog gevaarlijk, ze besloot in twee keer op doel.

Na rust volgde stevige druk van Perk.

Uiteraard werd topscorer Vercammen gezocht bij de blauwen. Een lob van haar vloog rechts naast in minuut 54. In minuut 63 was Verlinden alleen door, ze mikte naar doel, Tiesters kon makkelijk pakken. Met nog een kwartier te gaan trapte invalster Moons vanaf de rand van de zestien naar de linkerhoek, andermaal lag Tiesters er. Er kwam meer ruimte aan beide zijden en Karadeniz vond zo Goossens die Tiesters omspeelde, 0-1!

FC Perk viert de 0-1
FC Perk viert de 0-1

Amper bekomen van de klap zag Moorsel Goossens weer ontsnappen, ze lobde Tiesters, 0-2! Bij de oranjehemden werd Vlaeminck van het veld gedragen met een voetblessure. Na een aanval via de flank legde Verlinden als slotpunt van de aanval in de hoek, 0-3!

Goossens trapt de 0-2 over Tiesters
Goossens trapt de 0-2 over Tiesters

Doelpunten: 79′ en 83′ Goossens (0-1 en 0-2), 88′ Verlinden (0-3).

Na 5 seizoenen nam Moorselcoach Jonathan Roggeman afscheid als coach, volgend jaar is hij sportief directeur van de vrouwelijke voetballers van Moorsel. Zijn opvolger Jurgen Pauly begon in de zaal te voetballen en legde zich daarna toe op de jeugd van Moorsel, tussendoor Bertem-Leefdaal en nu opnieuw Moorsel. Dat loonde volgend jaar is hij er T1. Bij kampioen FC Perk vierde ervaren coach Chris Andries zijn achtste kampioenschap in zijn carrière.

Maandag volgt een artikel over de titel van FC Perk met reacties en meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *