logo Casalina

FC Moorsel pakt zes op zes na nipte thuiszege tegen de Veldkanteva’s

FC Moorsel pakt zes op zes na nipte thuiszege tegen de Veldkanteva’s
FC Moorsel (r) ging weer met de punten lopen tegen de Veldkanteva's

Promovendus FC Moorsel begint de competitie met een zes op zes na zeges op Brucom Sport B en thuis tegen de Veldkanteva’s uit Grimbergen. Het was niet altijd het meest technische spel dat er te zien viel, maar van strijd was er absoluut sprake. Toen de bezoeksters in de slotfase de aansluitingstreffer aanbrachten, drukten ze nog hevig maar het bleef 2-1.

Bezoekster Budimic tekende voor het eerste gevaar, ze ging via rechts door maar het vizier stond niet scherp afgesteld. Kapitein Verrou drong achteraan bij Moorsel aan. Doelvrouw Tiesters leek de bal te hebben, maar Verrou ging er alsnog mee aan de haal. Tiesters haalde de bal uit haar voeten, waarop ze neerging. Niet genoeg voor een strafschop aldus de ref. Voor het thuisteam dreigde Vander Hulst nog, ze viel rond het half uur uit met een knieblessure en vreesde lange inactiviteit. Iets voor het kwartier bokste bezoekende goalie Melissant een vrije trap weg, die kwam bij Spreutels terecht die naast de rechterpaal scoorde, 1-0!

De Grimbergsen reageerden via een doorspeelpass die richting Verrou werd gemikt. Verdedigster De Vos weerde af zodat Tiesters de bal kon pakken. Verrou en Mergaerts tekenden voor soms flink wat dreiging. Op het half uur ging Moorselse Notebaert alleen door, Melissant kwam op tijd uit haar doel. Tot de rust had Moorsel een licht overwicht, de Veldkanteva’s waren actief in de tegenaanval. Van Dorslaer poogde al voetballend eruit te komen voor Grimbergen.

Op het uur mikte de geelgetinte De Pauw een afstandsschot net voorlangs. Kort nadien kon Vandervelde net niet aan een corner, ploeggenote Jooris zette druk en stond in voor enkele steals. Op minuut 72 bracht Notebaert een corner vanaf rechts mooi op het hoofd van kapitein Tielemans, die de 2-0 aanbracht.

Kapitein Tielemans (l) ziet haar kopbal voor de 2-0 in doel gaan
Kapitein Tielemans (l) ziet haar kopbal voor de 2-0 in doel gaan

Moorselsen Spreutels, Notebaert en Jooris poogden nog vooraan eruit te komen. Aan de andere kant lanceerde Mergaerts een voorzet waar Van Campenhout net niet bij kon. Cumps trok nog Verrou neer in de Moorselse zestien, De Pauw zette feilloos de 2-1 om. De Veldkanteva’s zetten nog druk, ook Moorsel kreeg nog kansen. Het bleef bij 2-1.

De strafschop van De Pauw (buiten beeld) voor de 2-1 was niet te pakken
De strafschop van De Pauw (buiten beeld) voor de 2-1 was niet te pakken

Doelpunten: 13′ Spreutels (1-0), 72′ Tielemans (2-0), 84′ De Pauw (2-1 strafschop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *