FC Moorsel B ziet FFF Brussels uitlopen in de tweede helft

De gelen van FFF Haren vorig seizoen op bezoek bij FC Moorsel B

FC Moorsel B kon tijdens de eerste helft mooi gelijke tred houden met topper FFF Brussels. Een gemiste strafschop van de thuisploeg, of zeg maar een gepakte van doelman Djike Wete brak een spreekwoordelijke veer bij de oranje-zwarten niet. In de tweede helft liepen de geelhemden op ervaring uit via onder meer topscorer Bounekoub en Lakbir.

Moorsel B begon met hoge druk aan het duel, de openingsgoal valt aan de overzijde. Centraal legt Nsa Ebe de 0-1 binnen.

Nsa Ebe opende de score voor FFF

Iets voor het kwartier kreeg Moorsel B een strafschop toegewezen. De Rijk zette zich achter de bal en mikte de bal tussen het midden en de linkerpaal. Goalie Djike Wete had dit in de smiezen en pakte puik.

FFF-goalie Djike Wete stopt de elfmeter van De Rijk

De wedstrijd bleef op en neer kabbelen. De gemiste penalty, was uitstel van executie voor de gelijkmaker. De sterke Runia duwde zijn aanvallende intenties door en mikte de bal staalhard in de linkerbovenhoek, 1-1!

Runia (tweede van rechts) scoorde en ontvangt felicitaties

FFF was niet van de wijs gebracht en bracht zijn doelpuntenjager Bounekoub in stelling. Vanaf links drong hij door en in twee keer klopte hij thuisdoelman Arnalsteen. Bezoekers Nsa Ebe en Bounekoub kregen in de 40ste minuut in dezelfde fase twee dotten van kansen, Haesevoets redde finaal van de lijn. De daaropvolgende corner vanaf rechts werd door Ben Mohamed rechts naast getrapt. Moorsel B was niet onder de indruk en bleef hoog drukken. Voor FFF dreigde de snelle El Youssoufi, Lakbir trapte voorlangs. Op slag van rust ging Skutnik rechts door, een attente Van De Cauter ontzette. We gingen rusten bij 1-2.

De tweede helft ging op en neer tot FFF vanaf minuut 70 het vizier scherper kreeg en scoorde via Lakbir (2) en nog eens Bounekoub.

Doelpunten: 7’ Nsa Ebe (0-1), 16’ Runia (1-1), 19’ Bounekoub (1-2), 70’ Lakbir (1-3), 78’ Bounekoub (1-4), 86’ Lakbir (1-5).