logo Casalina

FC Moorsel B trekt de kaart van de jeugd uit eigen regio

FC Moorsel B trekt de kaart van de jeugd uit eigen regio
De kern van FC Moorsel B van het voorbije seizoen Foto: FC Moorsel

In vierde provinciale legt FC Moorsel B meer de nadruk op de eigen jeugd. Ze willen hen veelvuldig kansen geven om zichzelf te ontwikkelen. Bij de oranje-zwarten begroeten ze vier nieuwe gezichten, verlaten drie spelers het stadion gelegen aan de Vinkenlaan. Eén voetballer versterkt de groep vanuit de jeugdrangen.

Alexandre Stroobants (19, KOVC Sterrebeek), Dylan Diskeuve (20, Euro Kraainem B), Bram Meeus (20, OHR Huldenberg B) en Pieter De Keyser (24, OHR Huldenberg B) zijn de aanwinsten. Yannick Kiesecoms (stopt), Silvio Capellari (trekt voor een jaar naar het buitenland) en Guillaume Frederic (op Erasmus) verlaten het pand. Kobe De Vos (16) schuift door vanuit de U17.

“De ambitie voor onze ploeg in vierde provinciale ligt net iets anders, dan die van ons team in derde provinciale. We zijn twee seizoenen geleden met de ploeg begonnen met één heel duidelijk idee. Dit is namelijk onze doorgroei-ploeg. Hier zetten wij onze talenten uit eigen jeugd alsook uit de regio die nog net niet rijp gng zijn voor de ploeg in derde. Hier laten wij deze spelers één à twee jaar rijpen eer dat wij ze brengen in ons eerste elftal. De spelers worden hier door een goed trainersduo ondersteund en klaargestoomd voor derde provinciale. We hebben in het tweede team ook een paar heel ervaren spelers die deze jonge bende de kneepjes van het vak wil en zal aanleren. Hun ambitie is om veel bij te leren en ook resultaatgericht te leren werken. Een goed seizoen in de linkerkolom is hier de ambitie”, wisten ze bij FC Moorsel te vertellen.

Net zoals het voorbije seizoen zal Steven Feyaerts de T1 van FC Moorsel B zijn, hij wordt naar goede gewoonte bijgestaan door T2 Peter Poppe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *