logo Casalina

FC Meensel-Kiezegem wilt weerwraak nemen op leider Crossing Vissenaken

FC Meensel-Kiezegem wilt weerwraak nemen op leider Crossing Vissenaken
FC Meensel-Kiezegem anno 2022-2023 op eigen veld

Middenmotor in derde provinciale d FC Meensel-Kiezegem heeft nog een eitje te pellen met leider Crossing Vissenaken. In de heenronde stonden de geel-zwarten immers met nog een klein kwartier te gaan 1-2 voor in het Tiense, met hun offensieve kracht gingen ze er nog op en over en werd het 4-2. Dat zijn ze bij Meensel-Kiezegem en de vaste supportersclan van De Wanhoop niet vergeten.

Thuiskapitein Niels Daenen (31) uit Mechelen wilt absoluut de overwinning thuis houden.

“Net in die match in de heenronde was ik er niet bij. Dat was spijtig, we hadden trouwens het eerste team kunnen worden die hen een nederlaag toebracht. Nu kwam die eer Boutersem United toe, maar we wanhopen niet we kunnen de tweede ploeg worden die hen klopt”, wist Daenen die al 25 jaar lid is van Meensel-Kiezegem. Hij is al sinds zijn vijftiende, een half leven dus, een onderdeel van het eerste team. “We spelen al enkele jaren tegen hen in dezelfde reeks. De voorbije jaren konden we steeds minstens één keer tegen hen winnen en hen dus punten afsnoepen. We beschikken vooraan wel over kwaliteiten zoals de snelle Kaplan maar ook enkele technisch vaardige spelers”, wist Daenen die dit seizoen een handvol matchen centraal op het middenveld én de verdediging stond en de voorbije duels op de backpositie speelt.

Het seizoen van de geel-zwarten, die aan de Tieltsestraat gevestigd zijn, begon goed, nu staan ze momenteel zevende.

“We begonnen goed, in evenwichtige duels viel de spreekwoordelijke cent vaak in ons voordeel. In het verleden was dat al eens anders. Het is het eerste seizoen dat we trouwens zo bij de top vijf aanleunen. Hopelijk doen we volgend jaar nog ietsje beter. We kunnen efficiënt zijn vanuit de organisatie, maar zijn het niet altijd. In het verleden pakten we vaak punten tegen de top vijf en tegen teams onderaan niet. Dit seizoen pakten we enkel geen punten tegen Kortenaken. Langs de andere kant denk ik dat we het enige team waartegen Boutersem United nog niet kon tegen scoren. Onze doelman Davy Vanderstukken, die zijn slotseizoen toe is, is daar heel fier over en laat dat soms of zeg maar vaak, vocaal blijken. We moeten wel hout vasthouden, na Vissenaken moeten we op bezoek bij Boutersem. We doen het dit seizoen wel zo goed door onder andere Vanderstukken.”

Nicolas Lentini Crossing Vissenaken Beeld Kaat Defau
Nicolas Lentini Crossing Vissenaken Beeld Kaat Defau

Topschutter Nicolas Lentini (32 goals) scoorde in de heenronde twee keer tegen FCMK.

“Zij stonden aan de rust 1-2 voor. In het slot gingen we er nog op en over met 4-2, ik was dat duel andermaal goed bij schot. We zijn beducht voor hun goede aanval, onze defensie zal op zijn tellen moeten passen. Vooraan komen er sowieso kansen voor ons”, voorspelde Lentini die opvoeder is voor jongeren tussen 12 en 18 jaar, dat doet hij aan het Pensionnat Jules Lejeune in Wezembeek-Oppem. “Ik werk graag en veel met jeugd, ook in onze ploeg, dat is een onderdeel van mijn karakter”, vervolgde hij. “Op Meensel-Kiezegem ligt winnen voor ons aan de orde van de dag. We willen onze goede reeks verder zetten en dichter bij de titel komen. Het zal een ingewikkelde verplaatsing worden, maar we gaan er vol voor.”

In de voorbije seizoenen was het titelverhaal vaak een no go, het potentieel was er nochtans.

“Ik ben hier aan mijn tweede seizoen toe. Vorig seizoen stond er al een topteam, maar de mayonaise pakte niet, de resultaten vielen anders uit dan verwacht. We verrichten vorige zomer verschillende transfers, vooral met het oog op de jeugd. Ook mijn goede vriend Steve Klompkes, die momenteel aan 19 doelpunten en evenveel assists zit, kwam erbij. We vechten met zijn allen voor elkaar, we zijn een hechte groep en dat maakt het verschil uit voor mij in vergelijking met vorige jaargang”, besloot Lentini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *