logo Casalina

FC Meensel-Kiezegem klopt Scherpenheuvel Sport

FC Meensel-Kiezegem klopt Scherpenheuvel Sport
Supportersclub De Wanhoop zag hun FC Meensel-Kiezegem winnen

Een sportief Scherpenheuvel moest zonder punten terug naar de Basiliek. FC Meensel-Kiezegem vindt met deze overwinning opnieuw aansluiting met de ruime middenmoot in derde provinciale A, waar alle ploegen nog wat dichter bij elkaar kruipen.

FC MK was het gevaarlijkst in het aanvangskwartier.

Vooral Natens en Willekens vonden elkaar op links. In de derde minuut combineerden Willems en Cornelissen Willekens vrij in de linkerhoek, zijn teruglegger werd door Natens in volley voor doel gezwierd waar Kaplan overkopte. Een center vanaf rechts werd door Daniels naar de rechterbenedenhoek geknikt. Doelman Vandeweyer had een geweldige reflex in huis en hield nog even de nul op het bord. Op het kwartier moest hij zich toch gewonnen geven wanneer Daniels op strafschop de score opende na voorafgaand handspel. Meensel-Kiezegem moet daarna wat gas terug nemen, maar Scherpenheuvel was pas na een half uur een eerste keer echt gevaarlijk met een kopbal van Van Embden die door thuisdoelman De Ryck in hoekschop getikt werd. Vijf minuten voor rust kon een hardwerkende Willekens zich nog eens doorzetten maar zijn doelpoging vloog na de tussenkomst van Van De Weyer rakelings over de deklat.

Scherpenheuvel kwam het beste uit de pauze, drukte Meensel achteruit maar echte doelkansen leverde dit niet op.

Na twintig minuten ging Everaerts neer in de kleine rechthoek, de ref zag hier geen strafschop in. Vijf minuten later kon thuisdoelman De Ryck een verre inworp van Van Aerschot ternauwernood uit zijn doelvlak boksen. De thuissupporters van De Wanhoop FC Meensel-Kiezegem vreesden voor de gelijkmaker. De opluchting volgde twintig minuten voor tijd toen kapitein Vancauwenbergh een strakke hoekschop van Valgaerts staalhard binnenkopte. Na een duwfout op Cornelissen kreeg de kapitein een nieuwe kans om zijn doelpuntentotaal aan te dikken vanop elf meter maar hij miste.

Kapitein Rhino Vancauwenbergh van FC Meensel-Kiezegem
Kapitein Rhino Vancauwenbergh van FC Meensel-Kiezegem

Doelpunten: 14’ Daniels (1-0 strafschop), 70’ Vancauwenbergh (2-0)

Geef een reactie