logo Casalina

FC Geetbets mikt op de middenmoot met nieuwe brok ervaring

FC Geetbets mikt op de middenmoot met nieuwe brok ervaring
Ervaren verdediger Mues (rechts) komt bekend volk tegen bij FC Geetbets

Tweedeprovincialer FC Geetbets telt voorlopig vier aanwinsten en wil in zijn reeks graag bij de beste acht à tien eindigen volgende jaargang. Twee van hen hebben een gemeenschappelijk verleden bij twee clubs. Het gaat om de ervaren Dries Mues (37) die van derdeprovincialer KSV Schriek overkomt en die samen met andere aanwinst Filipe Labens al samen de kleuren verdedigde van tweedeprovincialers KFC Herent en VC Bekkevoort verdedigde.

Trainer Marc Lambeets stopte bij de groen-zwarten, Davy Goossens neemt het roer over.

“Ik veranderde in extremis nog van ploeg. Een oude ploegmaat en kameraad van mij wordt trainer bij FC Geetbets, dat is Davy Goossens. Ik heb vroeger nog met hem in Wommersom gespeeld en sindsdien hebben we eigenlijk altijd wel een goed contact onderhouden. Hij belde me een week of twee terug met de melding dat hij een goede en gemotiveerde groep heeft bij FC Geetbets. Die spelers willen zich volledig geven, maar ontberen wat leiderschap en coaching op het veld. We hebben dan een paar goede gesprekken gehad en dan heeft hij me toch kunnen overhalen om naar Geetbets te komen. Ik heb flink wat jaren in tweede provinciale gespeeld, ik denk dat het nog wel zal lukken volgend seizoen”, wist Mues, die uit Zichem komt. “Ik ben blij opnieuw met Labens te kunnen spelen, de ervaringen bij Herent en Bekkevoort waren leuk. Hij heeft nu anderhalf jaar niet gespeeld, ik kijk nu al uit naar wat nog komen moet.”

Buiten Mues en Labens, zijn Yannick Jacobs (Paal-Tervant) en Ethis Favou (VC Bekkevoort) de nieuwe namen. De tweedeprovincialer hoopt om binnenkort nog meer transfers aan te kunnen kondigen, zoals deze van flankaanvaller Giovanni Van den Broeck die van eersteprovincialer SC Aarschot de overstap maakt. Sander Borgers (VS Kortenaken), Lennert Pans en Jonas Beelen verlaten de club. Lars Scheymans stopt met voetballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *