logo Casalina

FC Binkom wil bovenaan meedraaien

FC Binkom wil bovenaan meedraaien

FC Binkom heeft zeker de mogelijkheden om een gooi te doen naar de hogere plaatsen in het klassement in derde provinciale A. Trainer Xavier Alliet, die er aan zijn tweede seizoen toe is, bekijkt de mogelijkheden bij de groen-zwarten. Ze zijn gewapend voor de strijd en hopen op een prima competitiebegin.

“Het bestuur heeft achter de schermen hard gewerkt om ons in de breedte te versterken, volgens mij zijn ze daar zeer goed in geslaagd. Iedere positie zal dubbel bezet worden, iedereen zal op training moeten knokken om te tonen dat ze een plaats in de selectie waard zijn. Het is voor iedereen duidelijk dat we in onze reeks bovenaan moeten meespelen”, opent de T1 zoals steeds gedreven. “Het zal geen makkelijke reeks worden. Ik zet met stip één ploeg bovenaan als favoriet en dat is Vissenaken. Ze stonden op een promotieplaats voor het coronadebacle, na het bijrekenen van punten nadat de competitie werd stilgelegd stegen ze net niet. Ze hadden vorig seizoen al een ploeg die tweede provinciale waardig was, met hun aanwinsten bijgerekend zijn ze dubbel gewapend voor de strijd. Ze hebben goed ingekocht. Ook de zakkers uit tweede provinciale vallen niet te onderschatten, zoals Bekkevoort en Zoutleeuw. Een ploeg zoals Zoutleeuw trok dan  voor mij een oude bekende aan in de vorm van middenvelder Sam Dyckmans”, analyseert hij de reeks.

De ploeg begon al in juni te trainen, maar zag het vervolg van zijn voorbereiding deels in de soep draaien.

“We trainden in juni al vier keer met de focus op het balgevoel. Toch kwam er ook fysiek werk bij kijken, gezien de spelers per training gemiddeld zeven à negen kilometer aflegden. Daarna konden we pas op 20 juli echt beginnen trainen, maar door corona konden we geen wedstrijden afwerken. Frusterend voor de spelers die zo hun doelen zagen verdwijnen. Dat was even slikken. Toch zijn we twee keer per week blijven trainen en staken we de koppen bij elkaar. We werkten dan nog een voorbereiding af met verschillende vriendschappelijke matchen waarin de jeugd ook een kans kreeg.”

De groenen-zwarten openen hun competitie op zondagnamiddag 13 september tegen promovendus SK Waanrode. “Iedere eerste competitiematch is een beetje cruciaal en moeilijk tegelijk. We moeten ons goed op hen voorbereiden en ons niet laten verrassen. Vergeet ook niet dat ze nog door zullen willen denderen op hun winning mood van vorig seizoen”, waarschuwt ervaren T1 Alliet.

Aanwinsten: Maarten Coosemans (Wezemaal), Clément Cleynen (Glabbeek), Sander Hoskens (Bunsbeek), Thomas Onkelinx (Zoutleeuw), Koen Peeters (Betekom B), Sonny Renders (Vissenaken), Sébastien Spinnoy (Orp), Joey Tits (Bekkevoort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *