logo Casalina

FC Binkom vreesde even te moeten stijgen naar tweede provinciale

FC Binkom vreesde even te moeten stijgen naar tweede provinciale
Troy Vanderlinden nam recent afscheid van FC Binkom

FC Binkom werd de voorbije tijd veel vernoemd als ploeg die van derde provinciale naar tweede zou stijgen, indien Eendracht Aalst geen licentie zou krijgen voor nationaal voetbal. Bij de groen-zwarten wisten ze het, gezien de vele verhalen die de ronde deden, ook even niet meer en dat is nu gelukkig veranderd.

De groen-zwarten hadden zich versterkt met het oog op volgend jaar aan de top vijf of iets beter mee te draaien. Ze haalden Nathan D’Hoore, Gregory Adams, Maxime Stiennon, Tom Van Becelaere en Nick Boon (allen KDN United) en spits Kobe Cornelissen (Meensel-Kiezegem) aan boord. Torben Peeters (Bekkevoort), Niel Usé (Meensel-Kiezegem) en Troy Vanderlinden (Geetbets) verlieten de mannen die spelen aan de Meenselstraat.

“Het klopt dat het links en rechts werd geopperd dat we door deze situatie mogelijk naar tweede provinciale zouden kunnen stijgen. Deze promotie is voorlopig niet aan de orde, althans dat hadden we toch vernomen bij Voetbal Vlaanderen en via de reeksindeling zijn we zeker. Enkele weken geleden klonk het dat we waarschijnlijk zouden opgaan, dat is nu niet aan de orde. We mikken op de competitie in derde provinciale”, wist trainer Notebaert.

Bij het Binkombestuur slaakten ze een zucht van opluchting.

“Deze geruchten waren helaas niet uit de lucht gegrepen. We volgden het heel nauw op maar wisten het lang niet! Gelukkig kwam er duidelijkheid bij de bekendmaking van de provinciale reeksen. Het blijft hoe dan ook een rariteitenkabinet hoe alles aangepakt wordt, maar je moet het er maar mee doen”, klonk het bij het Binkomse bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *