logo Casalina

FC Averbode-Okselaar wint ook zijn inhaalduel op Houtem-Oplinter

FC Averbode-Okselaar wint ook zijn inhaalduel op Houtem-Oplinter
In de eerste helft hielden Houtem-Oplinter (l) en Averbode-Okselaar het gelijkopgaand Beeld Caroline Noé

FC Averbode-Okselaar won zijn twee inhaalmatchen en blijft uiteraard aan de leiding in zijn reeks in tweede provinciale. Eerst ging KVC Kessel-Lo 2000 onderuit in hun Everbeur en wel met 4-0. In de inhaalwedstrijd tijdens de week op VC Houtem-Oplinter werd er ondanks gure weersomstandigheden gezegevierd met een duidelijke 0-3.

“De eerste helft kunnen we gerust gelijkopgaand heten. De wind blies toen in ons nadeel en het veld liep lichtjes bergop, dat was toch stevig in ons nadeel. Er vielen niet enorm veel kansen te noteren. Zij trapten op de bovenkant van de dwarsligger, van mij werd een kopbal van de lijn gehaald. In de tweede helft verliep het dus wel in ons voordeel, deels dankzij de wind. Houtem raakte nog maar amper over de middenlijn. De openingsgoal viel rechtstreeks via een hoekschop binnen. De wind speelde hierin wel een rol. Daarna vielen nog de 0-2 en de 0-3 die ik maakte. Ik denk dat het geen fijne match was voor de supporters. Voetballen was echt moeilijk gezien het zware veld. Het weer was ook geen cadeau. We wisten wel dat het goed ging komen en hebben het volwassen uitgespeeld, opdracht volbracht”, klinkt het bij één van de uitblinkers bij de leider FC Averbode-Okselaar, aanvallende middenvelder Brett Pauly.

Doelpunten: 55′ en 71′ Janssens (0-1 en 0-2), 87′ Pauly (0-3).

Zesde Houtem-Oplinter gaat zaterdagavond op bezoek bij elfde Stormvogels Haasrode. Leider Averbode-Okselaar ontvangt zondagnamiddag twaalfde Standaard Meerbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *