logo Casalina

FC Averbode-Okselaar wil strijden voor een plaats in de top zes

FC Averbode-Okselaar wil strijden voor een plaats in de top zes
De wedstrijdselectie van FC Averbode-Okselaar op Baal

Tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar beleefde verre van een droomstart met een vier op vijftien. Al tijdens de voorbereiding werden ze geteisterd door blessures in hun centrale as. Pas in hun vierde wedstrijd, dat resulteerde in eens stevige thuiszege tegen SNA Keiberg kwamen ze in hun normale doen. Hun slotmatch, een thriller op Baal, verloren ze, maar qua kwaliteit lagen ze allesbehalve onder.

Voorzitter Nico Van Buitenen doet het verhaal van de blauw-witten uit de doeken.

“We hadden gehoopt om mee te doen voor de ereplaatsen, maar door Covid 19 kenden we een wankele voorbereiding waarin onze hele centrale as geblesseerd uitviel. We hebben een degelijke kern onder normale omstandigheden maar door al die blessures werd het wel wat veel. Komt daar nog bij dat onze nummer acht Joeri Coomans zich tijdens wedstrijd twee, op KFC Herent, zo ernstig blesseerde dat hij voetbalcarrière ten einde is. Pas tegen de vierde match, thuis tegen streekgenoot Keiberg, viel alles bij ons ietwat in zijn plooien en begonnen we aan een degelijk niveau te presteren. Op Baal kenden we enorme tegenslag, als kapitein Teker al een strafschop begint te missen weet je al hoe laat het is”, reageerde Van Buitenen. “In onze reeks steekt Herent er bovenuit. Wij moeten ons herpakken en sportief beterschap ervaren met behulp van goed voetbal. We willen nog opschuiven naar een postitie in de top vijf à top zes.”

Door deze tweede coronabreak is de competitie voor onbepaalde tijd bevroren.

“Ik vraag me eerlijk gezegd af of we wel nog aan spelen zullen toekomen in januari en in welke vorm zich dat dan wel zal veruitwendigen. Want als we het zonder kantines moeten klaar spelen, dan is dat niet rendabel. We wensen dus een normale competitie met alles erop en eraan, indien dat niet gaat zie ik vele verenigingen failliet gaan. Het seizoen is in wezen over, we kunnen in 2021 misschien vroeg in de zomer beginnen spelen? We bouwen alleszins nu al aan het begin van volgend seizoen, want dit is al zo goed als verloren”, beseft de sterke man van FC Averbode-Okselaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *