logo Casalina

FC Asse-Zellik ontvangt KV Tervuren-Duisburg in strijd om laatste plaats in eerste provinciale

FC Asse-Zellik ontvangt KV Tervuren-Duisburg in strijd om laatste plaats in eerste provinciale
Een gezellig moment bij FC Asse-Zellik voorbije seizoen Credits Xavier De Groote

De finale van de eindronde van de stijgers tweede provinciale zal deze donderdagnamiddag op Hemelvaartsdag in alle hevigheid losbarsten. FC Asse-Zellik zal KV Tervuren-Duisburg ontvangen. Beide teams delen flink wat eigenschappen dit seizoen, zo eindigden ze beiden als vierde in hun reeks en begonnen ze slecht aan het seizoen. Het thuisteam was één dag rode lantaarn, de bezoekers maar liefst 35 dagen. Voorts waren beiden in beste doen voor de tweede periodetitel, Asse-Zellik pakte deze met een 24 op 30 en de bezoekers waren er derde met een 21 op 30. Kortom, dat belooft vuurwerk.

Thuistrainer Xavier De Groote dicht de bezoekers van Tervuren-Duisburg een lichte favorietenrol toe.

“We hebben beiden een beetje onze start gemist, zij nog iets meer dan wij. Sinds de trainerswissel verloren ze vanaf competitiematch elf tot nu toe amper twee duels, dat zegt genoeg. Het is een zeer compleet geheel met veel beweging en een ploeg in goede vorm. Van hen ken ik nog Geoffrey Mélange en Yassine Mouallali van hun periode bij Ganshoren. Gezien zij iets meer ervaring bezitten en ook uit eerste provinciale komen vorig jaar, schuif ik de favorietenrol naar hen door. Bij hen moet het bij wijze van spreken iets harder, dat stijgen. Voor ons zou eerste provinciale iets nieuws betekenen”, stak De Groote van wal.

Ook op training zit de sfeer goed bij FC Asse-Zellik Beeld Xavier De Groote
Ook op training zit de sfeer goed bij FC Asse-Zellik Beeld Xavier De Groote

“Wij kenden eveneens een moeilijke competitiestart, dat het gevolg van vele blessures. Daarna volgde een sterke tweede periode met een terechte periodetitel als gevolg van onder andere twee zeges tegen tweede Hoeilaart en medevijfde Beersel-Drogenbos. We hebben nog gepoogd voor de eerste plaats te gaan, toen dat niet lukte volgde een decompressie. In onze reeks werd Euro 90 Kraainem terecht kampioen, ze snakten er al jaren naar”, vertelde De Groote gedreven. “In de eindfase van de competitie moesten we door afwezigheden noodgedwongen drie achttienjarigen opstellen maar dat is goed uitgedraaid. We hebben een sterke thuisreputatie en kunnen een goed verdedigend blok opstellen, we krijgen zelden veel doelpunten binnen. Die drie tegengoals tegen kampioen Kraainem waren een uitzondering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *