logo Casalina

Fans en spelers Standaard Meerbeek kijken uit naar promotiefinale, supersub Sam Van Tilt ziet het goed komen

Fans en spelers Standaard Meerbeek kijken uit naar promotiefinale, supersub Sam Van Tilt ziet het goed komen
Sam Van Tilt centraal met pet in het blauwe Meerbeekse supporterslegioen

Aanvallende middenvelder Sam Van Tilt mag zich soms kernspeler maar meestal trouwe supporter van derdeprovincialer Standaard Meerbeek heten. De ervaringsdeskundige bekeek de thuiszege van Meerbeek tegen Binkom en hoopt in komende eindrondefinale op een soortgelijk resultaat tegen VK Borchtlombeek.

Van Tilt kan maar één keer per week, dinsdagavond, komen trainen en behoorde daarom niet al te vaak tot de kern van vijftien.

“Dat is spijtig, maar er moeten keuzes gemaakt worden. Alle aanwezige jongens hadden er tegen Binkom zin in, ze gingen er volledig voor en ik verwacht hetzelfde tegen Borchtlombeek. Een ploeg die het in de andere finale misschien wat verrassend haalde van Zemst, maar toch vallen ze niet te onderschatten. Het is duidelijk dat Meerbeek wil promoveren, dat zag ik aan de grinta waarmee ze die 5-0 tegen Binkom behaalden”, wist Van Tilt die bij Elewijt drie seizoenen actief was en nu aan zijn derde seizoen Standaard toe was.

Kapitein Jordy Van Och scoorde twee keer tegen Binkom
Kapitein Jordi Van Och scoorde twee keer tegen Binkom

De man met de zware trap tekende al bij voor 2022-2023 en is er komend duel weer bij, samen met de die hards van Forza Meerbeek.

“Ik ben overtuigd van een mogelijke winst komende zondag. Alleen hoop ik nu wel dat onze voorzitter ook aanwezig zal zijn. Dat zou de sfeer bij de vele fans nog een procentje omhoog helpen. Moest ik twee keer per week kunnen trainen, dan bekijk ik mezelf als ideale supersub voor deze sterke ploeg”, besluit Van Tilt die sinds enkele weken in Rotselaar woont.

Standaard Meerbeek ontvangt zondag vanaf 15 uur op eigen veld in de Wijnegemhofstraat VK Borchtlombeek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *