logo Casalina

Euro 90 Kraainem en KV Tervuren-Duisburg strijden voor de Beker van Vlaams-Brabant

Euro 90 Kraainem en KV Tervuren-Duisburg strijden voor de Beker van Vlaams-Brabant
KV Tervuren-Duisburg (links) zal bij KHO Bierbeek zijn finale afwerken Credits Choaz64

KV Tervuren-Duisburg en Euro 90 Kraainem kruisen komende zondag de degens in de queeste om de Beker van Vlaams-Brabant. De generale repetitie op de slotspeeldag eindigde in een 2-3-uitzege voor Euro 90. Bij Tervuren-Duisburg besteden ze weinig of geen aandacht aan dat resultaat, ze waren al veroordeeld tot degradatie en er stond dus niets meer op het spel.

Centrale middenvelder Corentin Gabrielli scoorde op een klein half uur in de competitie-afsluiter een hattrick in de openingshelft.

“Die slotmatch was een ideale voorbereiding op de bekerfinale. We wilden laten zien dat we het niet licht gingen opnemen. We wilden ook eens kijken hoe de tegenstander ging spelen. Het was aan ons om te zien wat we nog moesten aanpassen. Die test was geslaagd en zelfs in die mate dat we na de rust beslisten om bij die 3-0 aan een lager tempo te spelen. We hadden die wedstrijd uiteindelijk nog gelijk kunnen spelen of zelfs verliezen, als je bekijkt hoeveel grote kansen ze nog hebben gemist”, blikte Gabrielli terug. “We hebben nu 3 weken niet getraind en zijn deze dinsdag terug begonnen. Deze donderdagavond zijn we op Bierbeek gaan oefenen. Dat hadden ze beter enkele weken in plaats van een maand na het competitie-einde laten doorgaan. Gelukkig zijn er zo goed als geen vakantiegangers. Wat er ook van is, eens je in die finale staat, wil je die beker winnen. Iedereen wil zo’n beker op zijn palmares staan.”

Bij Tervuren-Duisburg scoorde middenvelder Darko Vranckx in de gewonnen halve finale dé goal van de match tegen Huldenberg door de hele verdediging op te rollen. De twintiger uit Bierbeek vreest dat een herhaling daarvan tegen Kraainem moeilijk zal worden.

“Zo’n doelpunt proberen tegen Kraainem, waarom niet?”, vroeg hij zich luidop af. “Dat zal wel veel moeilijker worden daar ik een gesloten duel verwacht. In de generale repetitie, die eindigde op 2-3, had ik de indruk dat geen van beide teams enorm in zijn kaarten wou laten kijken. Het kon toen evengoed 4-3 als 2-3 zijn geworden. Kansen afwerken is onze zwakte, daarom ook dat we onderaan het klassement stonden. Gelukkig kan in een finale alles. De club speelde deze finale vele decennia geleden al eens maar verloor, we willen dat nu recht zetten en ons seizoen deels goed maken door bekerwinst. Enkele spelers zijn terug uit blessure en bij ons stopt een trio met voetballen, we hebben alle reden om er iets van te maken”, wist Vranckx die net als zijn ploegmaats deze week opnieuw begon te trainen. “Ik ben geboren en getogen bij het organiserende HO Bierbeek. Ik kwam er op mijn negentiende in het eerste team terecht. Van Tervuren-Duisburg komen er vele fans, maar ook vele gekenden van bij Bierbeek waar ik nog steeds jeugdtrainer ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *