logo Casalina

ERC Hoeilaart scoort alle doelpunten tegen de Stormvogels Haasrode

ERC Hoeilaart scoort alle doelpunten tegen de Stormvogels Haasrode
Bij ERC Hoeilaart kwam er tegenover vorig seizoen meer regelmaat

Een scherpe thuisploeg had weinig last met de Stormvogels en scoorde alle goals. Door deze vlotte thuiszege scoren de fluogelen een tien op twaalf en sluiten ze als derde de heenronde af, toch een behoorlijk resultaat. De Stormvogels Haasrode zakken door deze nederlaag onderaan naar de dertiende plaats en moeten toch punten beginnen pakken.

Bij de eerste bezoekende aanval werkte thuisverdediger Badiane wat ongelukkig op een voorzet vanaf links in eigen netten. Geen probleem voor Hoeilaart, ze reageerden snel en gevat. Binnen het kwartier viel alles te herdoen voor Haasrode. Met twee mooie afstandsschoten van de rand van de bezoekende zestien boog Bolline de scheve situatie om. Op de zesentwintigste minuut, toen al, legde Vanroye de eindstand vast.

Haasrode bleef grotendeels op eigen helft maar had enkele mogelijkheden. Haasroodse nummer tien Marien werkte zich in het strafschopgebied van ERC, maar wachtte te lang en zag zijn schot afgeblocked worden. Op stilstaande fase kwam Van Bladel net te laat op voorzet van Clerick.
Ondanks steriel overwicht en verschillende kansen, waarvan de twee beste voor Jorgensen en een bal op de paal van Wenin waren, bleef het 3-1. Pas in het slotkwartier verlieten de bezoekers hun egelstelling, maar dat was uiteraard te laat. Bezoeker Verbeeck kwam in op een aflegger in het strafschopgebied van Hoeilaart, maar die ging recht naar keeper Vandervoort.

“We blijven het goed doen. De eindscore had hoger kunnen oplopen, maar voor ons was de driepunter het belangrijkste gegeven. De sfeer in de groep is optimaal waardoor onze trainer enkel maar tevreden kan zijn. We hebben het geluk dat we momenteel zelfs geen geblesseerden of geschorsten tellen in ons team. We spelen zondagnamiddag onze eerste match van de terugronde, thuis tegen Baal vanaf 15 uur. Ginds wonnen we vlotjes op de openingsspeeldag. Thuis willen we dat opnieuw om het jaar mooi af te sluiten,” zo vertelde délégué Olivier Ambroise achteraf.

Doelpunten: 6′ Badiane (0-1 eigen doelpunt), 16′ en 21′ Bolline (1-1 en 2-1), 26′ Vanroye (3-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *