logo Casalina

Enthousiaste promovendus Rode Duivels Zoutleeuw pakt driepunter tegen FC Binkom

Enthousiaste promovendus Rode Duivels Zoutleeuw pakt driepunter tegen FC Binkom
De Rode Duivels Zoutleeuw vieren op Binkom

De Rode Duivels uit Zoutleeuw reisden onbevreesd af naar FC Binkom, vaste waarde in de top zes in derde provinciale D. FC Binkom kende een zwakke voorbereiding maar had toch moed geput uit de klinkende 7-1-zege tegen SK Rummen in hun laatste wedstrijd in de Beker van Vlaams-Brabant. Ze konden echter geen beroep doen op de verdedigers Tits en Cooremans.

Na balverlies van De Blick kwam het eerste doelgevaar reeds in de aanvangsminuut op het conto van de promovendus via De Mey op pass van Gilis. Een minuut later zorgde Oualla Oussama met een paar dribbels voor onrust in de Binkomse backlijn. Bij een aarzeling tussen Vanwingh en thuisdoelman Renders moest de alomtegenwoordige Kazachvili neergehaald worden. Gilis liet Renders geen enkele kans bij de daaropvolgende penalty, 0-1.

De Rode Duivels Zoutleeuw anno 2023-2024
De Rode Duivels Zoutleeuw anno 2023-2024

Een minuut later zette Vanwingh na een corner van Vanderlinden Zoutleeuwkeeper Valkenborgh aan het werk met een achterwaartse kopbal. In de twintigste minuut bereikte de pientere Gilis, met een bal door de benen van de ingevallen Wolfs. De voorzet van kapitein Herinckx werd door De Mey overgekopt. Een minuut later dropte Vanwingh een lange bal naar voren, Valkenborgh ging in de fout en Onckelinckx legde de gelijkmaker in het lege doel, 1-1. Er volgde nog een gelijkaardige fase met dezelfde protagonisten maar nu was Valkenborgh wel bij de pinken. Op het halfuur werd Baldewijns op de rand van de backlijn weinig in de weg gelegd bij zijn slalom die eindigde in de voeten van zijn ploegmaat De Blick. Hij kon de bal mooi in de verste hoek binnenknallen, 2-1. Gilis dwong Renders met een inswingende corner tot een redding. Binkom dacht met een kleine voorsprong te kunnen gaan rusten maar daar stak Oualla Oussama op slag van rust een stokje voor.

FC Binkom anno 2023-2024
FC Binkom anno 2023-2024

De 2-2 ruststand was voor beide ploegen een correcte weergave van het getoonde spel.

In de openingsminuut van de tweede helft speelde Vanwingh de bal in de voeten van Gilis die Oualla Oussama met een gemillimeterde doorsteekpas alleen voor Renders zette. Zijn deviatie vloog naast. Binkom hield, zonder al te veel succes, vast aan de lange bal. Een kwartier voor tijd kreeg de ingevallen Lismont te veel ruimte van Baldewijns; zijn schot verdween onder een verbouwereerde Renders in doel, 2-3. Zeven minuten voor tijd begon Kazachvili aan een slalom vanuit het middenveld. Hij passeerde twee tegenstrevers; bij de derde was de bal te ver van zijn voet maar hij tackelde er zich alsnog voorbij. Op dezelfde manier tackelde hij de bal voor de voeten van een vierde Binkomverdediger door naar links waar ploegmaat De Mey verder oprukt en de 2-4 subtiel in de verste hoek binnenschoof. Alhoewel Torbeyns nog de 3-4 kan scoren; is een eerste stunt in derde provinciale D na negentig minuten een feit.

Thuistrainer Janssens gaf na afloop toe dat hij wel degelijk op de drie punten gerekend had vooral met de moeilijke wedstrijden tegen KDN United en FC Geetbets in het verschiet. Daar maalden de Rode Duivels uit Zoutleeuw echter niet om, zij vierden deze onverwachte driepunter met een klein vreugdedansje.

De Rode Duivels Zoutleeuw tekenen voor een stuntje op Binkom
De Rode Duivels Zoutleeuw tekenen voor een stuntje op Binkom

Doelpunten: 10’ Gilis (0-1 strafschop), 21’ Onkelinx (1-1), 32’ De Blick (2-1), 43’ Oualla (2-2), 74’ Nijns (2-3), 83’ De Mey (2-4), 85’ Baldewijns (3-4). 

Beeld en verslag: Geert Gazet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *