logo Casalina

En dan plots vind je de interimjob van je leven: Mario Cassimon in kantine als coach VC Bertem-Leefdaal aangesteld!

En dan plots vind je de interimjob van je leven: Mario Cassimon in kantine als coach VC Bertem-Leefdaal aangesteld!
Bertem-Leefdaal in 2016, hun kampioenenjaar in tweede met Cassimon en Lembrechts links in beeld

Na het 0-3-thuisverlies van Bertem-Leefdaal tegen Out-Hoegaarden bood trainer Gunter Magits zijn ontslag aan. Hij zag geen oplossingen meer. Voorzitter Albert Mees had voormalig T1 Mario Cassimon en zijn T2 Peter Lembrechts in de kantine zien zitten en vroeg Cassimon om hen tot en met het einde van het seizoen uit de nood te helpen. Immers volgend seizoen staat hij aan het roer bij reeksgenoot FC Melsbroek… In enkele minuten was het in de spreekwoordelijke kannen en kruiken!

Na de wedstrijd bood Magits eerst zijn ontslag aan aan zijn spelers en dan aan de voorzitter.

“Ik denk dat deze beslissing het beste is om een onmiddellijk resultaat te behalen in functie van de resultaten voor de komende weken. Het doel is om de club in eerste provinciale te houden. Ik wens de club en Mario Cassimon alle succes toe”, reageerde ontslagnemende T1 Magits kort.

Cassimon had samen met zijn T2 Lembrechts een overeenkomst voor volgend seizoen en dat nadien bij Melsbroek.

“Peter was zaterdag naar KV Mechelen gaan kijken, ik zakte naar Union af. We wisten niet goed waarheen zondag. We beslisten uiteindelijk om nog eens naar Bertem te komen kijken, zodat ik met de fiets kon afkomen. We zagen hen goed beginnen, maar na de strafschop tegen was het minder goed. Het liep uit op een nederlaag”, stak de interimtrainer van de fusieclub van wal. “Ondertussen leek de club zich goed te wapenen naar volgend jaar toe met enkele sterke transfers en dan vond dit ontslag opeens plaats. Blijkbaar bood Gunter zijn ontslag aan na de match en opeens riep de voorzitter me naar de keuken. Hij vroeg me of ik de club niet uit de nood kon helpen, dit zodat ze niet zouden zakken. Ze wisten uiteraard dat ik de volgende twee seizoenen bij Melsbroek aan de slag ging. Ik belde mijn toekomstige werkgever op en die zag er geen graten in. Bij deze zijn ik en T2 Peter Lembrechts terug bij Bertem-Leefdaal voor nog negen wedstrijden, waarin we minstens een 12 op 27 moeten halen. Het zal niet makkelijk worden omdat er deels spelers zijn die vertrekken. Ik zal de komende dagen deze situatie wat laten bezinken, ik heb zoiets nog nooit eerder gemaakt. Ik doe het vooral de jongens, van wie ik de meesten ken, én de voorzitter. Ik heb bij Bertem-Leefdaal op drie à vier jaar iets moois neergezet en zou niet willen dat dit verloren gaat. Ik steeg met hen naar eerste provinciale en zou graag met hen het behoud veilig stellen, de club hoort op dit niveau thuis. We beginnen volgende speeldag uit op Huldenberg, dit zal allesbehalve een makkelijk begin worden.”

Buiten Gunter Magits verlaat T2 Bram Laeremans ook de blauwen, hij had gehoopt op een kans als T1 maar kreeg die mogelijkheid finaal niet aangeboden.

Geef een reactie