logo Casalina

Emma Volders versterkt het middenveld van KVK Tienen

Emma Volders versterkt het middenveld van KVK Tienen
Emma Volders vervolgt haar voetbalcarrière bij KVK Tienen Foto: Ella Mertens

Emma Volders (18) kwam de voorbije drie seizoenen voor KRC Racing Genk uit. Na deze periode zocht en vond de Diestse meer uitdaging en vooral meer speelminuten bij KVK Tienen dat in eerste nationale zijn draai vindt. Volders is de tweede transfer na leeftijdsgenote en doelman Yana Wouters uit Keerbergen.

Volders vertelt hoe ze de stap zette naar Tienen.

“Tijdens het gesprek met het bestuur van Racing Genk werd ons verteld dat ze de jongere meisjes, die opkomen van de U15 kansen wilden geven. Daarenboven zakken er elke week een heel deel meisjes af van de eerste ploeg die naast de kern vallen. Op deze manier bestond er amper speelzekerheid voor mij en een deel andere speelsters zowel bij de jong-beloften als bij de beloften”, steekt de studente orthopedie van wel. “KVK Tienen vroeg al vier jaar of ik niet eens een kijkje bij hun wou komen nemen, dus heb ik dit gewoon gedaan. Hun project en ambitieuze plannen interesseerden mij wel. Zij kunnen me in mijn ogen ook van meer speelkansen voorzien op hetzelfde niveau als dat wat ik in Genk speelde. Ik ben en blijf een Genkie in hart en ziel ook al draag ik het logo niet meer op de borst.”

Naar volgende voetbaljaargang toe hoop ik om eindelijk terug wedstrijden te kunnen spelen en om zoveel mogelijk ervaring op doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *