Efficiënte Stormvogels Haasrode voorbij strijdvaardig KFC Baal

Haasrode (links) pakte belangrijke punten bij Baal

KFC Baal kreeg in de openingshelft flink wat kansen om met een voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft begonnen de bezoekende geel-roden met druk en dreigde Piret. In minuut 71 scoorde hij de enige treffer van de partij, hoe kan het ook anders dan met het hoofd. De Stormvogels doen zo onderaan een goede zaak en stijgen naar een voorlopige tiende plaats.

Baal wou voor eigen volk nog eens een mooi resultaat neerzetten en toonde een flinke drive. Toch dreigde Haasrode al in de openingsminuut, Desmet ging door op doel. Thuisgoalie Janssens haalde uit de linkerhoek. In minuut 8 een overhoeks schot van Van Den Bergh dat net naast de verste paal botste. Kans 2 voor Baal in minuut 18 via de jonge Bessendorfer hij ging voorbij alles en iedereen maar werd in zijn haast deels gestuit door zichzelf en de Haasroodse verdediging. Op minuut 21 ging Van Eetvelde door, maar jonge bezoekende goalie Boghe was attent. Iets voor het half uur Verbeek met een afstandsschot, Boghe pakte. In minuut 33 Bessendorfer die rechts de achterlijn haalde, de voorzet belandde aan de verste paal. Van Eetvelde kopt overhoeks, zijn inzet scheerde de paal. Daarna mikte Van Eetvelde nog eens naast.

Bessendorfer was gevaarlijk voor Baal

Baal verdiende meer aan de rust, Haasrode kwam zoals verwacht opzetten.

Velaers mikte in minuut 47 een kans over, aan de overzijde miste invaller Heremans zijn schot. Enkele minuten later besloot Bessendorfer een kans in 2 keer op doelman Boghe, de beste man bij de bezoekers. In minuut 53 mikte Piret een schot op doelwachter Janssens, enkele minuten later redde hij ook een kopbal van Gastmans, net zoals een schot in de rechterhoek van invaller Janssens. Bij een corner vanaf rechts gegeven door Demarez zag hij de bal centraal in het pak belanden, Piret kopte hem in de rechterhoek, 0-1! In minuut 77 werkte Heremans een schot op de grens van het strafschopgebied af op doelman Boghe. Het bleef 0-1.