Eéndracht Mazenzele-Opwijk drukte, SK Nossegem scoorde

Zowel SK Nossegem (l) als Eéndracht Mazenzele-Opwijk spelen dit weekend een oefenmatch

Op de tweede speeldag van de Beker van Brabant kwam tweedeprovincialer Eéndracht Mazenzele-Opwijk op bezoek bij medetweedeprovincialer uit de andere reeks, SK Nossegem. De bezoekers begonnen met aanvallende intenties maar konden die niet doen evolueren in doelpunten, bij de blauwgetinte thuisploeg stond het vizier wel enorm scherp, zo stond het bij de rust al 3-0 en na een uurtje 4-0.

De bezoekers uit het Pajottenland kwamen hoog drukken, maar het was thuisspeler Declercq die de eerste doelkans aan de voet had hangen. Zijn schot werd gestuit door doelman Gertjan Verhoeven. Rond de tiende minuut stuurde Bleyen een dieptepass uit naar Shayker, die laatste werd onderuit gehaald aan de rand van het strafschopgebied door Delhaye, die buiten een penalty in het nadeel er nog geel bovenop kreeg. De Graeve zette zich achter de elfmeter en zette de doelman op het verkeerde been en besloot in de rechterhoek, 1-0. Daarna volgde veel middenveldspel.

Iets voor het half uur worstelt Mazenzelenaar Engels zich op de rechterflank door, hij geeft een diagonale lange pass naar kapitein Arne Verhoeven. Die speelt zichzelf vrij en bedient op zijn beurt Engels wiens kopbal door doelman Greven uit de lucht werd geplukt. Voor Mazenzeledoel ging Shayker door in zijn actie, doelman Verhoeven kon met hulp van verdediger Delhaye de situatie ontmijnen. De groen-zwarten probeerden door flankwissels ruimte te vinden. Op het half uur was er balverlies bij SKN, Baetens stoof er met de bal vandoor en bediende Van Der Jeugt, zijn schot werd afgeblocked. Kort nadien bediende Baetens met een voorzet Delhaye, hij kopte de bal staalhard op de linkerpaal. Even leek de tijd stil te staan door deze mokerslag, maar de blauwen konden uitverdedigen.

Vanaf dan liep de score opeens snel op.

Debacker werd vrijgespeeld centraal net voor het strafschopgebied, zijn schot verdween mooi in de linkerhoek, 2-0. Na een inworp belandde de bal warempel weer bij Debacker die de bal in de verste hoek deponeerde, 3-0. Bezoeker Gérôme Verhoeven probeert snelheid in het spel te brengen, maar raakte er niet door, 3-0 bij de rust.

De Backer scoort de 3-0

Mazenzele-Opwijk dreigde aan het begin van de tweede helft via invaller Cino, De Gussemé en een bedrijvige Engels. Clauws stuurde Shayker nog diep en hij schoof langs doelwachter Verhoeven de 4-0 in doel. Op het uur rukte Clauws links op tot de achterlijn, zijn voorzet kopte Debacker aan de tweede paal net naast. De Pajotten bleven gedreven aanvallen maar konden het SKN-doel onvoldoende bedreigen. De groen-zwarten probeerden nog de bakens te verzetten door iets na het uur Okan en Oztürk in te brengen, maar het mocht niet baten, het bleef 4-0.

Mazenzele-Opwijk bedreigde Nossegemgoalie Greven vaak, maar konden niet scoren

Doelpunten: 10′ De Graeve (1-0 strafschop), 35′ en 41′ Debacker (2-0 en 3-0), 57′ Shayker (4-0)

In de afsluitende strafschoppenreeks bleef Eendracht feilloos, ze wonnen deze met 3-5.