logo Casalina

Een terugblik op Miecroob Veltem die nipt de provinciale bekerfinale wint van Olympia Wijgmaal

Een terugblik op Miecroob Veltem die nipt de provinciale bekerfinale wint van Olympia Wijgmaal
Miecroob (rechts) haalde het van Olympia

Aan de Wijnenberg op bezoek bij KHO Bierbeek pakte Miecroob Veltem de eerste dubbel in zijn geschiedenis. Het klopte met het kleinste verschil Olympia Wijgmaal, iets na het kwartier bracht de vinnige Sam De Cooman de 1-0 op het bord. Met een lob maakte ze een snelle actief af die begon bij een prima dieptepass van kapitein Shari Poelmans. Aan de overzijde flink wat kansen voor Lien Borgions, Mies Wijns en Lien Goossens, maar de score bleef uit zodat Miecroob de dubbel pakte.

Voor het tweede jaar op rij werd de wedstrijd geleid door een vrouwelijk gezelschap. Net zoals vorig jaar was Carlina Roosen de ref, ze werd bijgestaan door lijnrechters Claire Vanobbergen en Eva Coussement. Imani De Clercq uit Zulte was vierde vrouw.

Het duel werd geleid door een vrouwelijk kwartet dat het goed deed
Het duel werd geleid door een vrouwelijk kwartet dat het goed deed

In de eerste vijf minuten was het alle hens aan dek bij Veltem, Wijgmaal kwam vooral via Borgions opzetten. Ook Goossens dreigde namens de blauwen. Dan was het tien minuten relatief windstil tot Poelmans haar dieptepass lanceerde. De Cooman ging alleen op doel door en lobde Olympiagoalie Wouters. Op het half uur Wijns die er twee keer enorm dichtbij zat voor de gelijkmaker, maar Di Marco met twee wonderbaarlijke reddingen. De Langhe trapte nog op doel net zoals Borgions, maar Di Marco lag steeds in de weg.

Halfweg 1-0, er leek nog veel mogelijk.

In minuut 52 een open kans voor Wijgmaalse Sweeck, maar Di Marco pakte haar schot. Bij de groenen toonde Dankelman zich bij momenten een perfect slot op de deur met scherpe maar balvaste tackles. Olympia bleef drukken maar zonder doelpunt. Een hoge bal werd door Haest nipt naast gekopt. Met nog een kwartier te gaan werkte Goossens te zwak op doel af. In het slotkwartier kwam Veltem er nog meermaals door. De inzet van aanvaller Cerulus gaf de groenen hernieuwde kracht. Vooral De Cooman was gevaarlijk, maar Jolien Vervloesem deed de tegenstand pijn op snelheid links en zag De Cooman een voorzet missen. In de slotminuten trapte Dekkers nog in het zijnet. De beker was voor Miecroob. “Een prachtig einde van een prachtig seizoen”, vervatte matchwinnaar De Cooman het. “Op basis van het geleverde spel, vond ik dat we de zege verdienden”, klonk het bij Wijgmaalse Borgions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *