logo Casalina

Een klein jaar na de fusie tussen KFC Hever en KRC Boortmeerbeek, hoe ver staat BHS United?

Een klein jaar na de fusie tussen KFC Hever en KRC Boortmeerbeek, hoe ver staat BHS United?
Een impressie van de startende elf van BHS United anno 2021-2022

We schrijven een klein jaar geleden, of nog exacter elf maanden geleden, toen de melding uit het niets verscheen dat de aartsrivalen KRC Boortmeerbeek en KFC Hever gingen fuseren in BHS United. Twee jaar terug smolten hun jeugdwerkingen al samen. De jaarlijkse meeting op het einde van de zomer, de Beker van Boortmeerbeek verdween, maar een enorm enthousiaste en gemotiveerde nieuwe club was geboren. Wat er vorig jaar gebeurde kan u hier nog eens nalezen.

Joey De Groof die bij zowel KFC Hever als KRC Boortmeerbeek een verleden heeft, fungeert dit seizoen als trainer van de rood-wit-zwarten. Vanaf volgend seizoen hanteert hij de sportieve leiding, hij kan dus als geen ander de evolutie schetsen.

“We hadden bij de fusie een rustig seizoen voor ogen met als eerste doel niet in de problemen komen en dat gaat zeker lukken. Uiteindelijk is dit ons eerste volledige seizoen na de promotie. Enkel jammer dat ze de vorige jaargang hadden stilgelegd, we behaalden toen net een achttien op achttien. In het tussenseizoen verloren we bepalende spelers Wellens, Schoeters, Serranne en Luyten, die vervang je niet zomaar”, gaf De Groof mee. “Als gevolg van de coronacrisis en de fusie was het ook heel lastig om spelers aan te trekken. Momenteel zijn wij tevreden, alles mag nog voor ons maar niets moet. De ploegen tussen plaats drie en elf in onze reeks in derde provinciale zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Onze kleine kern speelt ons momenteel parten, vorige week zat ik zelf op de bank op verplaatsing bij Langdorp. Naar volgende seizoen toe zullen alles posities dubbel bezet zijn. We hebben hier al uitstekend werk geleverd en vanaf begin december al acht transfers verricht. Volgend jaar gaan we terug proberen om bovenaan mee te doen als we kunnen.”

BHS United ontvangt deze zondagnamiddag de Greunsjotters Vossem en staat momenteel vijfde in de ranking.

BHS United B staat in vierde provinciale gedeeld zesde en is komend weekend bye.

“Daar zal Aaron Geeraerts trainer worden, hij is ideaal gepositioneerd en is het gewoon om met jongeren te werken. Toekomstgericht is het de bedoeling dat we in vierde provinciale jongeren klaarstomen voor de toekomst. Uiteraard is de uitbreiding van de accommodatie ook een punt waar aan gewerkt moet worden…”

23 jeugdteams en vier seniorenploegen telt BHS United en dat kunnen er enkel meer worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *