Duel tussen Greunsjotters Vossem B en Euro 90 Kraainem B in 78ste minuut stilgelegd

Vossem B (l) en Woluwe-Zaventem B konden hun partij niet uitspelen

In een op en neergaande partij kwamen de Greunsjotters Vossem B tegen Euro 90 Kraainem B in vierde provinciale D op voorsprong net voor de rust. Klumb zag een schot in de verste hoek binnengaan, op minuut zeventig zag Gierts twee gele kaarten en werd hij uitgesloten. Acht minuten later zette de scheidsrechter de partij definitief stop.

De partij begon bij temperaturen rond het vriespunt en met ongeveer een supporter of 25.

Het ging snel op en neer. De bezoekers poogden over links via kapitein Christodoulou De Graillet te bereiken die dan poogde voor te zetten op Diane. Rond de tiende minuut meldde coach De Witte zijn Vossemse troepen dat ze te hoog stonden, de bezoekers reageerden door hoog druk te zetten. In minuut twaalf botsten thuisspeler Koekelbergh en Diane bij een kopbalduel, deze laatste ging kermend neer. Hij werd verzorgd aan een gezwollen rechteroog. De bezoekers poogden voorts via Roussaux centraal op het middenveld de fysieke Bah via de rechterflank te lanceren. Iets voor het half uur kopte Roussaux een kans naar de linkerkruising, goalie Moreels pakte. Kort daarna kon Babacan alleen door op Moreels, hij kwam uit en redde goed.

Op het half uur had Bellemans al enkele zware tackles op de achillespees en de enkel te verwerken gekregen, hij deed zijn beklag bij de ref. Die bedankte met geel en dreigde zelfs met tweede geel wegens protest bij een aangeslagen Bellemans. Zijn trainer wisselde hem preventief op het half uur. In minuut 36 een schot op doel vanaf links van Greunsjotter Mechtiev, bezoekende doelman Swalens pakte. Kort daarna loste Swalens een voorzet vanaf rechts, Gierts was te verbaasd om deze kans te kunnen benutten en trapte de bal op de benen van de doelwachter. Kort voor rust resulteerde een snelle actie erin dat de bal bij Klumb belandde aan de rand van de zestien, hij trapte mooi binnen, 1-0.

Gierts werd in een gelijkopgaande wedstrijd uitgesloten in minuut zeventig. Op minuut 78 voelde de ref zich bedreigd door de supporters, nochtans behalve de ijzige wind leek hem niemand vijandig gezind. Niemand begreep er ook maar iets van. De spelers van Kraainem B ondervonden er niets van. Dit duel krijgt op vele vlakken ongetwijfeld nog een staartje, Vossem diende een klacht in bij de Belgische voetbalbond.

Doelpunt: 44′ Klumb (1-0).