logo Casalina

Doelman Wout Baudet keert terug naar eerste liefde HO Veltem

Doelman Wout Baudet keert terug naar eerste liefde HO Veltem
Wout Baudet maakt zich op voor een nieuw avontuur

Doelman Wout Baudet (29) verlaat na vijf seizoenen de groen-gelen van FC Tildonk. Enkele jaren geleden speelde hij met hen kampioen in vierde provinciale en speelde enkele jaren met hen in de middenmoot. Vooral de duels tegen Sparta Haacht Statie waren geladen. Hij keert terug naar de club waar het voor hem allemaal begon, HO Veltem.

Bij Veltem kwam hij op zijn vijfde piepen om tegen een bal te trappen, hij bleef er tot zijn negentiende.

“Ik kwam op mijn negentiende bij Standaard Meerbeek terecht in tweede provinciale. Daarna volgden de Veltemse reserven, grotendeels voor het plezier, en daarna Tildonk waarmee ik in 2017 kampioen speelde. Er waren al contacten met verschillende andere ploegen, maar toen HO Veltem kwam aankloppen was dat toch anders. Ik wist dat er sinds recent een nieuwe wind door de club waaide. Ze hebben bovendien een nieuwe bestuur samengesteld met daarbij drie leden waarmee ik samen mee speelde in het verleden. Daardoor wist ik natuurlijk wel wie ik voor mij had zitten. Ik kreeg een zeer mooi aanbod en kon sportief wat stappen vooruit zetten, ik heb dus nooit getwijfeld.”

Hij moet de concurrentie in doel aangaan met ervaren doelman Stef De Reys, hij komt over van KHO Wolvertem-Merchtem uit derde amateur.

“Ik ga zeker mijn vel duur verkopen voor een plaatsje in doel. Ik ga mijn best doen om mijn positie te veroveren”, klonk het strijdvaardig bij de aanwinst uit Kortenberg. “Ik ben blij dat ik terug kan keren naar waar het allemaal begon en waar ik het huis goed ken.”

Bij FC Tildonk vonden ze ondertussen ook al een vervanger voor hun eerste doelman, Kenneth Collier komt over van reeksgenoot KV Tremelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *