logo Casalina

Doelman Maxime Amenga voelt zich goed bij Olympia Wijgmaal

Doelman Maxime Amenga voelt zich goed bij Olympia Wijgmaal
Doelman Maxime Amenga doet het goed bij Olympia Wijgmaal

In de gewonnen thuismatch tegen KAC Betekom pakte doelman Maxime Amenga namens Olympia Wijgmaal al met enkele goede reddingen uit. De prille twintiger uit Herent hoopt hier zeker een vervolg aan te kunnen breien, om te beginnen komende uitmatch op het veld van leider KFC Houtvenne. 

Het was de tweede thuiszege voor Olympia, eerder ging Kampenhout al voor de bijl

“Ik kreeg bij momenten wel wat werk. Het is goed voor het vertrouwen dat we thuis een zes op zes pakken. Het is een boost naar komende periode en wedstrijd op Houtvenne. Ik werk voor het team, als het resultaat drie punten is, des te beter. De redding op een actie van Vermeiren en De Winter in de rebound, maakte ons wakker. We waren terug aan het inzakken en dat gaf ons de adrenalineboost die we nodig hadden. Houtvenne zal een serieuze test betekenen. Op papier hebben zij een beter team, maar dat hoeft niet veel te betekenen. We hebben de voorbije weken bewezen dat we onze voet naast die van hen kunnen zetten. We moeten er op resultaat spelen en de match dood maken, wanneer het moet, zelfs als dat betekent dat het maar één punt oplevert.”

Bij Wijgmaal kan hij voluit als eerste keer zijn ding doen

“De voorbije seizoenen kon ik me bij KVK Tienen en Heist niet doorzetten als eerste doelman. Ik kan hier alles spelen en het volledige plaatje klopt. Ik heb nog steeds ambitie om prof te worden en heb de kwaliteiten om hoger aan de bak te komen, maar ik vind Olympia Wijgmaal een goede stap voor dat gegeven. Ik heb hier mijn kans gekregen op mijn 22ste en dat is belangrijk. Ik wil hier ervaring opdoen en dat op alle vlakken, dus ook het meevoetballende”, reageerde Amenga die afstudeerde als communicatiemanager aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. In november begint hij te werken bij selectie- en opleidkantoor Page Personnel en dat als recruitment consultant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *