logo Casalina

Derdeprovincialer FC Tildonk staat voorlopig op kop met 18 op 21

Derdeprovincialer FC Tildonk staat voorlopig op kop met 18 op 21
FC Tildonk anno 2021-2022

Trainer van FC Tildonk, Christophe Francart uit Begijnendijk, is meer dan tevreden met hoe zijn groen-gelen in de competitie presteren! Met een 18 op 21 zijn de punten er, maar ook het plezier. Veel doelpunten zien hun fans ook wel tegenwoordig, de voorbije speeldag haalde Tildonk uit met 0-7 op Haasrode B, eerder won het al eens met 6-4 en 3-5 in de loop van de voorbije speeldagen.

“Die 3-5 en 6-4, dat waren wedstrijden die we voorheen vaak verloren. Nu drukken we door en zijn we een volwassener team geworden. We hebben nu buiten Arno Booten ook veel meer opties op aanvallend vlak. Met een 18 op 21 hebben we onze start zeker niet gemist. In het verleden misten we categoriek onze start, dat is nu het geval niet. Ik wou met dit team ook mijn groep zelf kneden, dan heb je ongeacht wie er op het veld staat een hecht team. We mikken op top vijf als onze ambitie en die zijn we nu rijkelijk aan het waar maken. We gaan eerst de heenronde afmaken vooraleer we zeer eventueel onze ambities gaan bijstellen”, vertelt Francart die voordien T1 was bij de KVZ Glabbeek.

Hun komende duel wordt een pittige uitdaging, thuis tegen Meerbeek.

“Er zit muziek in deze ploeg, het is een volwassen geheel. We maken veel plezier in de ploeg en dat doet de club deugd. We maken ons truitje nat voor elkaar. Als we dat doen en we verliezen eens, het zij zo. Tegen Meerbeek gaan we in onze thuismatch komend weekend onze tactiek niet veranderen. Ik bekijk hen en Wezemaal als de uitgesproken titelfavorieten. ”

Geef een reactie