logo Casalina

Derde sessie nationaal overlegcomité met gevolgen voor de (regionale) sport?

Derde sessie nationaal overlegcomité met gevolgen voor de (regionale) sport?
Deze 12-jarige aspiranten mogen deze winter nog in het veld rijden, maar veel kansen hebben ze niet meer...

Op de vorige veiligheidsraad werd al beslist dat de indoorcompetitie kon blijven plaats vinden maar publiek. Outdoorsporten mochten ook nog blijven plaats vinden, met als restrictie dat iedereen in de kantines moest zitten en maximaal zes personen per tafel aanwezig mochten zijn. Op het overlegcomité werden behalve het verbod op grote evenementen binnen schijnbaar geen knopen doorgehakt, ook de voetballers in provinciale reeksen lijken voorlopig dit weekend te mogen spelen.

Er zou nog steeds publiek aanwezig mogen zijn op grote sportevenementen buiten, waaronder voetbalmatchen, maar aanwezigen zullen een masker moeten dragen en hun coronapas moeten tonen. Dit mocht nog omdat het coronavirus zich buiten veel moeilijker zou kunnen verplaatsen. Daarover zal duidelijkheid ontstaan na een overleg met de Pro League. Wat betreft provinciaal voetbal, lijken de matchen zeer voorlopig niet in gevaar te komen daar de kantines nog tot 23 uur geopend mogen zijn. Ook het veldrijden lijkt ongemoeid gelaten, maar de organisatie van verschillende veldritten zoals de wereldbeker in Antwerpen, de B-crossen in Balegem, Beernem, Kerniel, Meer en Lichtervelde gooiden eerder al de handdoek in de ring.

De prille jeugd kan voorlopig nog crossen in het Luikse Oleye (12/12) en Flémalle (05/12), Bonheiden (23/01) en in Genk en mogelijk in Huldenberg.

De miniemen- en aspirantenveldritten aan het Pastoorsbos in Huldenberg zouden aanvankelijk op 2 januari plaats vinden. Vanuit de organisatie werd gemeld, dat die werden uitgesteld. Het is begrijpelijk gezien de huidige gezondheidssituatie dat ze dit niet gebolwerkt krijgen. In plaats van af te lasten kijken ze naar uitstel als optie, mogelijk zouden deze wedstrijden tijdens een weekend in februari kunnen plaats vinden.

Ook binnen sporten blijft nog toegelaten, sportlocaties zoals de Sportoase en fitnesszaken kunnen in principe geopend blijven. Wat er ook van is, de indoormaatregelen gaan pas maandag in. Bij specificaties of nieuwe evoluties, dan volgt hier zo snel mogelijk een update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *