Delta Londerzeel via de snelle omschakeling voorbij KOVC Sterrebeek in matige topper

Delta Londerzeel (l) en KOVC Sterrebeek in beeld in de heenronde

Derde KOVC Sterrebeek ontving leider KVC Delta Londerzeel voor een regelrechte topper in derde provinciale B. In de eerste helft miste het thuisteam enkele opgelegde mogelijkheden. In de tweede helft maakten de bezoekers het af op de counter en zo komen ze alleen op kop na puntenverlies van rechtstreekse concurrent Steenhuffel.

De wedstrijdbal op KOVC Sterrebeek - KVC Delta Londerzeel
De wedstrijdbal op KOVC Sterrebeek – KVC Delta Londerzeel

Delta begon het duel met hoge druk, Sterrebeek zocht de snelle actie via de zwervende Cnop. Bij de bezoekers werd getracht om Da Silva Soares en Lathouwers te vinden op de flanken. Een attente Dean Malezsewski moest enkele keren opruimen. Naar minuut twintig toe was het duidelijk dat beide teams voorlopig soelaas zochten in de lange bal. Op minuut twintig werd Lathouwers doorgestuurd maar goalie Van Acker was op tijd uit zijn kooi. Enkele minuten later belandde een Sterrebeekaanval in het pak voor doel bij Neto Mendes. Hij beroerde de bal te zacht zodat Deltadoelman De Meyer makkelijk kon pakken. Een daaropvolgende vrije trap van bezoeker Monsieur bereikte net niet Lathouwers. Een diepe Deltabal in minuut 33 bereikte net niet Vervoort, Van Acker dook net op tijd voor zijn voeten om het leer te klemmen.

Van Acker was in minuut 33 eerder op de bal dan Vervoort

Op minuut 35 werd Neto Mendes vrijgespeeld aan de linkerpaal, waar hij ongedekt stond. Hij legde voorlangs. Ongeveer vijf minuten later verspeelt Neto Mendes de bal in de Londerzeelse zestienmeter, maar de bal belandde bij verdediger Stroykens die te verrast was en overlegde. 0-0 aan de rust.

In de tweede helft waren beide formaties aan elkaar gewaagd

Sterrebeek miste twee open kansen. Op hoekschop werkt Monsieur de 0-1 binnen. Nog geen tien minuten later bereikte een snelle Deltategenaanval de linkerflank. Van Acker pareerde de eerste mogelijkheid, de rebound kwam in de voeten van Van Der Mynsbrugge terecht en die tikte onder de goalie binnen. Sterrebeek dreigde en zette nog druk maar kon enkel een minuutje of vijf voor affluiten tegenscoren. Een collectieve aanval belandde voor doel en de bedrijvige Cnops tikte de 1-2 binnen, verder kwam KOVC niet meer. Delta was aan het Kuipke in de Tramstraat aan hun vijfde zege op rij toe.

Door deze winst komt Delta alleen op kop met een puike 16 op 18. Volgende speeldag ontvangen de geel-ronde zaterdagavond de buren van FC Kapelle-op-den-Bos, die dringend punten nodig hebben. Sterrebeek op hun beurt zakt van de derde naar de zesde stek, zij gaan zondag op bezoek bij middenmotor Infinity Vilvoorde.

Doelpunten: 68′ Monsieur (0-1), 76′ Van Der Mynsbrugge (0-2), 87′ Cnops (1-2).