logo Casalina

De Stormvogels Haasrode winnen aan vuurkracht!

De Stormvogels Haasrode winnen aan vuurkracht!
De Stormvogels willen volgend seizoen meer kunnen vieren

Dat de Stormvogels Haasrode allesbehalve azen op een herhaling van dit seizoen, dat is duidelijk. Ze kamperen momenteel op een gedeelde elfde plaats in tweede provinciale a. Ze haalden zeer recentelijk een sterk trio binnen, dat zijn wendbare middenvelder Pieter-Jan Demarez, oude bekende en spits Louis Piret en verdedigende middenvelder Dries Leirs, die uit Oud-Heverlee afkomstig is. Hierbij blijft het normaal gezien niet aan het inkomende front…

Piret is een Haasroods jeugdproduct dat terug huiswaarts keert, alhoewel Bertem niet zo veraf lag.

“Ik was op zich niet ongelukkig bij Bertem. De sfeer was in orde, het waren maten onder elkaar. Ik heb eigenlijk geen verklaring waarom het niet naar wens verliep in Bertem. Ik had misschien meer van mezelf verwacht, misschien werd ik niet voor de volle honderd procent perfect aangespeeld. Ik weet het niet goed. Deze coronaperiode was ook niet ideaal qua regelmaat onderhouden. Ik moest bij Bertem niet persé weg, ik speelde zo goed als alles toen ik fit was”, opende de rijzige spits. “Ik ga nog regelmatig kijken bij Haasrode. Dat deed me wel iets. Het voelde aan alsof ik daar met hen op het veld moest staan, het gaf me steeds een speciaal gevoel toen ik hen zag voetballen. Ik weet dat Haasrode een stapje terug is, maar het was een bewuste keuze ook omdat ik zaterdagavondvoetbal verkies.”

Vertrekkers Piret (tweede blauwe van links) en Leirs (nummer zes)
Vertrekkers Piret (tweede blauwe van links) en Leirs (nummer zes)

Door zijn professionele activiteiten stopte Leirs een jaar met voetballen, bij Haasrode pakt hij volgend jaar de draad weer op.

“Dit zat er al even aan te komen. De voornaamste redenen voor de overgang zijn dat mijn neef daar speelt, ze spelen daarenboven zaterdagavond én ik ken er al redelijk wat spelers. Ik heb negen mooie jaren beleefd in Bertem met stijging uit derde en tweede provinciale. Ik heb toen in derde op Boortmeerbeek de 1-1 gemaakt, feitelijk de kampioenschapsgoal. Dat waren tijden… Het was nu evenwel tijd voor iets anders. Ik kom bij de Stormvogels uiteraard bij een mooie club met een ambitieuze ploeg met daarin enkele talentvolle jongeren”, reageerde de neef van doelman Jef Vangeenberghe.

Dries Leirs (op de schouders) bij de titelviering in derde provinciale in mei 2015
Dries Leirs (op de schouders) bij de titelviering in derde provinciale in mei 2015

Na enkele seizoenen bij Racing Butsel zette ook Pieter-Jan Demarez de stap naar de rood-gelen.

“Bij Haasrode staat er een mooi project op poten. Piret is één van mijn beste vrienden en een goede spits. Met Leirs speelde ik samen bij Bertem-Leefdaal, ik weet goed tot wat hij in staat is. We gaan een sterk voetballende ploeg vormen met enkele van de andere spelers deel ik trouwens ook nog een verleden in Bierbeek. Bij Butsel klopte het voetballende plaatje ook, maar hun veld leende zich niet steeds tot het zoeken van voetballende oplossingen. Dat is bij Haasrode beter, waardoor er meer mogelijk is. Zo kan ik mezelf opnieuw meer ontwikkelen, deze overgang is toekomstgericht”, stelde Demarez. “Ik verlaat een ploeg met een goede sfeer voor een team waar die ook heerst. Ze hebben daarenboven een goede jeugdwerking.”

Demarez (eerste van rechts) schuwt het verdedigende werk niet
Demarez (eerste van rechts) schuwt het verdedigende werk niet

Bij Haasrode zijn ze enorm opgetogen over hun aanwinsten.

“Bij ons stoppen enkele clubmonumenten die de overgang van Sporting OHL nog hebben meegemaakt zoals verdedigers Stijn Devleeschauwer en Nick Vandoren. Dat zijn twee iconen die moesten vervangen worden, kortom onze zoektocht naar versterkingen is nog niet ten einde. We kenden dit seizoen veel pech door blessures, ook corona hielp niet. Ondanks onze elfde plaats zijn we goed geëindigd in de vijf à zes laatste matchen, met als lichtpunt de uitzege op Butsel. We kwamen 2-1 achter maar wonnen nog met 2-3!”, herinnerde voorzitter Steven Van Hoorebeke.

De B-ploeg doet het minder in de onderste regionen van derde provinciale.

“Zij werden wat het slachtoffer van de problematiek van de blessures van de eerste ploeg. Op Haacht stonden bijvoorbeeld elf jeugdspelers op het matchblad, tegelijk fenomenaal maar zo merk je ook de hoge blessurelast. We gaan pogen om hen nog in derde te houden en meer aandacht te geven.”

Voorts werd er geïnvesteerd in de verlichting.

“De jaarlijkse subsidies van de gemeente gingen meestal naar het inzaaien van de velden, nu hebben we vier maairobotten waardoor het A-terrein in veel betere staat erbij ligt. Inzaaien is niet meer nodig. We spendeerden de 12.000 euro subsidie aan de verlichting aan ons kunstgrasveld, dat is LED geworden. De rest van de investering pasten we bij. Zo besparen we 4.000 euro per jaar op de energiefactuur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *