logo Casalina

De Stormvogels Haasrode staan onder hun waarde in het klassement

De Stormvogels Haasrode staan onder hun waarde in het klassement
De kern van de Stormvogels Haasrode

De Stormvogels Haasrode bezetten momenteel in tweede provinciale A de negende plaats met een vijf op vijftien, in principe zouden ze hoger in de ranking moeten staan. Trainer Björn Van Passel had graag meer punten geoogst, maar het is wat het is. Hij vreest dat de competitie herbeginnen in januari niet makkelijk zal worden en laakt ook deels terecht de communicatie van Voetbal Vlaanderen omtrent de hele coronasituatie.

“Enkele van mijn jongens hadden vorig seizoen minder gespeeld als gevolg van blessures. We probeerden daarmee rekening te houden, maar de basis zat op die manier niet heel goed. Dat proberen we nu in deze periode recht te trekken, een groot deel van de geblesseerden zijn hopelijk tegen de volgende competitiestart in orde. Wat we willen tonen aan onze fans ging eraan komen, tot de tweede coronabreak eraan kwam”, opende de T1. “Ik had graag meer punten gehad, maar sommige jongens moesten fysiek van te ver komen. Komt daar nog bij dat andere teams zich vaak dubbel plooien tegen ons, daar ze onze fysieke kwaliteiten kennen. Zo lang het 0-0 blijft, zal de tegenstander scherp blijven opereren.”

Wanneer de competitie zal herbeginnen is verre van duidelijk.

“Ik gaf de spelers loopschema’s en andere richtlijnen mee om fit te blijven. Het is spijtig dat we in relatieve onzekerheid verkeren. Gaat dat nu al of niet door? Het is goed dat we data hebben, maar zouden we nu al niet het zekere voor het onzekere moeten nemen en alles een week of twee opschuiven? De communicatie van boven uit in deze gezondheidscrisis werd trouwens pover aangepakt. Ze hadden nochtans vele maanden de tijd om hierover grondig na te denken. Op de club in Haasrode was alles trouwens op en top geregeld, we hadden een thermometer in de aanslag, we hadden lijsten opgemaakt en vele andere zaken om alles coronaproof te houden. Uiteraard indien er ploegen op bezoek komen die zich aan weinig regels houden, dan ben je daar weinig mee. Ik vrees voor een trainingsstart half december en denk niet dat we in januari al gaan spelen, gezien de besmettingscijfers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *